Bosna Hersek'e Okul Destegi

Bosna Hersek'e Okul Destegi

Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) koordinesinde Basiskele Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi destekleriyle Bosna Hersek’in Vares sehrine okul yaptirildi.

Basiskele Belediyesi’nin kardes sehri de olan Vares’in Kokosçiçi köyünde 2022 yilinda yaptirilan ilkokulun açilisi gerçeklestirildi.

Açilis törenine Vares Belediye Baskani Zdravko Maroseviç, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Basiskele Belediye Baskani Yasin Özlü adina AK Parti Belediye Meclis Üyesi Numan Tonka, okul idarecileri, ögretmenler, ögrenciler ve velileri katildi.

Açilis töreninde konusan Numan Tonka, Bosna-Hersek’in gönül cografyasindaki en önemli topraklardan oldugunu belirterek, "Sanli Türk tarihimizi ve kültürel mirasimizi korumak, ekonomik, teknik, sosyal ve kültürel alanlar basta olmak üzere is birligini gelistirmek amaciyla faaliyetlerini sürdüren Türk Dünyasi Belediyeler Birligi araciligiyla Basiskele Belediyemiz ve Bosna Hersek’in Vares Belediyesi 2022 yilinin mayis ayinda kardes sehir oldular. Vares Belediye Baskani Sayin Zdravko Maroseviç’i ilçemizde misafir ettik. Baskanimiz Yasin Özlü ile birlikte Kardes Sehir Protokolü’ne karsilikli imzalar atilirken gönülden kucaklasmalar yasandi. Bu birlik ve beraberligimiz kardes sehrimiz Vares’e Selçuklu Belediyesi ile birlikte bir okul kazandirmanin mutlulugunu ve gururunu yasiyoruz" dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan kurdele kesimi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile