Bosna-Hersek'te Bayram Namazi Kilindi

Bosna-Hersek’te yasayan Müslümanlar, Kurban Bayrami dolayisiyla camilere akin ederek bayram namazini kildi.

Bosna-Hersek’te yasayan Müslümanlar Kurban Bayrami’ni kutladi. Baskent Saraybosna’da birçok kisi bayram namazi kilmak için tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi’ne akin etti. Dualar edip sevdikleriyle bayramlasan Müslümanlar, ibadetlerini gerçeklestirmenin sevincini yasadi. Gazi Hüsrev Bey Camisi’nde bayram hutbesini Husein Efendi Kavazovic okudu.

Bosna-Hersek, Slovenya, Hirvatistan, Sirbistan’daki Bosnak Müslümanlarin bayramini tebrik eden Kavazovic, “Nerede yasiyor olursaniz olun, yakinlarinizla, komsularinizla ve arkadaslarinizla baris ve dostluk içerisinde yasayin. Farkliliklarinizin sizi birbirinizden ve insanliktan uzaklastirmasina izin vermeyin. Tüm insanlari ailelerimizi güçlendirmeye, çocuklarimizi terbiye etmeye ve toplumumuzu insa etmeye davet ediyorum. Alemlerin Rabbi Allah’a dünyadaki zorluklari kolaylastirmasi, kalplerimizi birbirine baglamasi ve ahiret gününde bizlere merhamet etmesi için dua edelim. Bayraminiz mübarek olsun” dedi.



Depremzede çocuklar için yardim toplandi

Bosna-Hersek Islam Birligi organizasyonu öncülügünde Bosna-Hersek ve Avrupa’da yasayan Bosnak azinliklara ait tüm camilerde bayram namazindan sonra Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Türk ve Suriyeli çocuklar için yardim toplandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile