Bosna Hersek'te, 'Silahlı Kuvvetler Günü' Kutlandı

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin kuruluşun 9. yıl dönümü dolayısıyla başkent Saraybosna'daki Raylovats Kışlası'nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törene Savunma Bakanı Zekeriyah Osmiç, Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Anto Yeleç, Bosna Hersek'te görev yapan EUFOR Komutanı General Dieter Heidecker ve üst düzey komutanlar katıldı.

Savunma Bakanı Osmiç, "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak bugünün sadece ordu mensupları için değil, tüm Bosna Hersek vatandaşları için önemli olduğunu belirtti.

Bosna Hersek olarak hedeflerinin, gerekli şartları yerine getirerek NATO ve Avrupa Birliği (AB) üyesi olmak olduğuna işaret eden Osmiç, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin her geçen gün geliştiğini, sivillere yardım ve mayın temizleme faaliyetlerinin yanı sıra ortak hedefler doğrultusunda da önemli adımlar attıklarını söyledi.

Osmiç, NATO üyeliğinin kolay olmadığını belirterek, "Sahip olduğumuz yetenek, bilgi ve adanmışlık ile en iyilerin arasında olmak istiyoruz" diye konuştu.

Bosna Hersek Genelkurmay Başkanı Yeleç de Silahlı Kuvvetler mensuplarının özellikle mayıs ayında meydana gelen sel felaketinde sivil halka yaptığı yardımlara vurgu yaparak, Silahlı Kuvvetlerin güvenliğin önemli bir parçası olduğu gerçeğini gösterdiklerini belirtti.

Afetlerde ülkenin farklı bölgelerine birçok insanı kurtardıklarını hatırlatan Yeleç, gelecekte de Bosna Hersek vatandaşlarının iyiliği için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

EUFOR Komutan Heidecker ise EUFOR olarak gelecekte de Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'ne destek olmaya devam edeceklerini belirterek, EUFOR adına tüm ordu mensuplarının "Silahlı Kuvvetler Günü"nü kutladı,
Törenlerin ardından Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri mensuplarının katıldığı askeri tatbikat düzenlendi.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri, Boşnaklar'a ait Bosna Hersek Cumhuriyeti Ordusu (ARBIH), Hırvatlar'a ait Hırvat Savunma Konseyi (HVO) ve Sırplar'a ait Sırp Cumhuriyeti Ordusunun (VRS) birleşmesiyle 1 Aralık 2005 tarihinde kuruldu.
Üç ordunun birleştiği gün olan 1 Aralık, 2005 yılından itibaren "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak kutlanıyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile