Bosna Hersek Teşanj heyeti Kütahya'da

Bir dizi çalışma ve ziyaret için Kütahya'ya gelen Bosna Hersek Teşanj Belediye Başkanı Fuad Susiç başkanlığındaki heyet İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü

Bir dizi çalışma ve ziyaret için Kütahya'ya gelen Bosna Hersek Teşanj Belediye Başkanı Fuad Susiç başkanlığındaki heyet İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı'nın daveti üzerine meclisi ziyaret etti.

Teşanj Belediye Başkanı Fuad Susiç iki Ülke arasında tarihe dayanan bir bağ olduğunu, Türkiye ve Kütahya'da bulunmaktan dolayı mutlu oladuklarını, kendilerini misafir değil bu coğrafyanın bir parçası olarak gördüklerini ifade etti.

Başkan Susiç Teşanj'da bulunan sanayi ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi vererek, şehirlerinde Türkçe bilen insanların az olduğunu ancak, halk eğitim merkezi düzeyindeki eğitim kurumlarında vatandaşlarına Türkçe eğitimi vermek istediklerinin altını çizdi.

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, "Dost ve kardeş Ülke Bosna Hersekten gelen misafirlerimizi aramızda görmekten mutluyuz. Biz insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Bosna katliyamını unutmadık. Srebrenista'yı unutmadık unutmayacağız da. Burada bulunan misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Günün anısına İl Genel Meclis Başkanı M. Şükrü Nazlı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya Teşanj Belediye Başkanı Fuad Susiç ve Bosna Hersek Diyanet İşleri Dış İlişkiler Daire Başkanı Mirsad Kalaycic'e hediye takdim etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile