Bosna Sultan Mehmet Fatih Gençlik Korosu İzmir'e geliyor

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM), 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'ndan sonra Bosna Sultan Mehmet Fatih Gençlik Korosu'nu İzmir'e geti

İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM), 8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'ndan sonra Bosna Sultan Mehmet Fatih Gençlik Korosu'nu İzmir'e getirme başarısını gösteriyor. Birçok ülkede sahne alan 90 kişilik koro, 18 Temmuz 2010'da İzmir'de olacak. 10 gün süreyle misafir olacak koro, 22 Temmuz'da Buca Gölet Anfitiyatro'da, 5 bin kişiye hitaben dev bir konser verecek. 26 Temmuz'da Tepekule Kongre ve Kültür Merkezi'nde bin kişilik ikinci bir konserle İzmirlilere veda edecek. Davetiyeler, İZDİM aracılığıyla temin edilecek.

Organizasyonun genel koordinatörü Mustafa Güzel, koroda Boşnak, Hırvat ve Sırp öğrenciler bulunduğunu, el ele tutuşarak '"Barış Korosu" oluşturduklarını söyledi. Boşnak Mehmet Bayraktari tarafından yönetilen koronun marş ve ilahi okuduğunu, şehadet getirip tevhid çektiklerini, seyredenlerin gözyaşları içinde kaldığını aktaran Güzel, "Koro şefi Bayraktari, büyük bir şevk ve heyecanla yönetiyor. ABD'de sekiz konser verdiler. Hz. Hamza Grubu'ndaki gençlerin giysileri üzerindeki hilâl şekli içinde 'Hamza' yazılı. Ayrıca Bosna şehitleri için yazılan ağıtı, Bünyamin isimli bir genç okuyor. Bu, Mustafa Demirci beyin ricası üzerine Türkçeleştirildi. Türkçe dinleyenler daha çok etkileniyor." dedi.

Mehmed Bayraktari'nin zaman zaman elinde defle sahnede dolaştığını belirten Güzel, "Türk ve Türkiye sevgisiyle dolu gösterinin sonunda, 'Türkiye Annemiz' sesleri yankılanıyor. Bu da bizi ayrıca gururlandırıyor. Bu sahneleri İZDİM olarak bütün İzmirlilerin görmesini istedik. Tıpkı Türkçe Olimpiyatları'nda olduğu gibi soluksuz seyredilecek bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. Bu tür organizasyonların arttırılması halinde diğer ülkelerle köprülerin daha sağlıklı kurulacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile