Bosnali Kadinlardan Geleneksel Yil Sonu Sergisi

Bosnali Kadinlardan Geleneksel Yil Sonu Sergisi

Konya Büyüksehir ve merkez Selçuklu Belediyesinin katkilari ile Bosna Hersek’in baskenti Saraybosna’da açilan Meslek Edindirme Kurslarinda egitim alan Bosnak kursiyerlerin yaptigi el isi eserlerden olusan serginin açilisi yapildi.

Konya Büyüksehir ve Selçuklu Belediyesi isbirligi ile Türkiye Maarif Vakfi’nda (TMV) egitim gören ögrencilerin velilerinin yaptigi el isi eserlerden olusan serginin açilisi yapildi. Bosna Hersek Saraybosna Gazi Hüsrev Bey Medresesi Hanikahi’nda açilan ve Stari Grad Belediyesinin de destek verdigi sergide, ögrenci velilerinin yaptigi yagli boya, hat, ebru sanati gibi eserlerden olusan tablolar katilanlarin begenisine sunuldu.

Açilisa katilan Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin, belediyeler arasi iliskilerin önemli oldugunu ve Türkiye’den belediyelerin de Bosna Hersek’te aktif çalismalar yaptiklarini söyledi.



“Bosna ile olan kadim dostlugumuzu gelecege en iyi sekilde tasimak için çalisiyoruz”

Bosnak kadinlarin her yil oldugu gibi bu yil da el emegi eserlerini açilan sergi ile görücüye çikardiklarini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi ve Konya Büyüksehir Belediyesi Meslek Edindirme Kurslari (KOMEK)olarak da bu faaliyetlere ve sergiye katki sagliyor olmaktan dolayi memnuniyetimizi de ifade etmek istiyorum” seklinde konustu.

Bosna Hersekli kadinlarin kendilerini gelistirebilmeleri için farkli sehirlerde de kurslar açmayi planladiklarini aktaran Baskan Pekyatirmaci, "Hem Bosna Hersek’te kardeslerimizle birlikte olmus oluyoruz hem de isbirligimizi gelistirmis oluyoruz. Biz yüzyillardir birlikteyiz, kadim bir dostlugumuz, kadim bir birlikteligimiz var. Bu birlikteligi en iyi sekilde yasatmak ve gelecege en sekilde götürmek de bizim görevimiz" diye konustu.

Konusmalarin ardindan serginin açilisi protokol üyeleri tarafindan yapildi. Heyet daha sonra sergiyi gezdi. Serginin açilisina, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’nin yani sira Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin, Konya Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Mustafa Uzbas, TMV Bosna Hersek Temsilcisi Yakup Gül katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile