Gelibolu Müftüsü Şaban Çakmak ve din görevlileri tarafından karşılanan Bosna Hersekli misafirlere öğretmen evinde bir yemek verildi. Yemekte bir konuşma yapan Gelibolu Müftüsü Şaban Çakmak, konukları ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu anlamlı ziyaretin gerçekleşmesini sağlayan Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez‘e teşekkür ediyorum. Uzak yerlerden gelen bu önemli dostlarımızı aramızda görmekten duyduğumuz mutluluğumuzu belirtmek isterim. Bu ziyaret iki ülke arasında önemli bir dostluğun başlamasına ve daha da pekişmesine neden olacak" dedi.
Bosna Hersek’in Maglaj şehri Baş İmamı Izudin M. Krusko ise kafile adına yaptığı konuşmasında Türk misafirperverliliğinin bir örneğini yaşadıklarını ifade edekek, “Burası Osmanlı döneminden kalan şehitler diyarı ve tarihe malolan değerli kişilerinde yattığı kutsal bir yer. Bizler de burada dost ülkenin topraklarında olmaktan çok mutluyuz” dedi. Konuşmanın ardından Gelibolu Müftüsü Şaban Çakmak konuk ülkenin baş imamı Krusko’ya Kur’an-ı Kerim armağan etti. Konuklar daha sonra Gelibolu’daki Bayraklı Baba Türbesi, namazgah, Mevlevihane ve çeşitli tarihi yerleri ziyaret ettikten sonra Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’ndaki savaş alanlarını gezdi. Konukların Çanakkale dışında ve İstanbul’u da ziyaret edecekleri öğrenildi.
Bosnalı Konuklar Gelibolu‘da
Bosna Hersek Müftülüğü’ne bağlı olarak çalışan imam, hatip ve öğretmenlerden oluşan 38 kişilik kafile Türkiye ziyaretlerinin ilk ayağı olarak Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine geldi.



















