Özlü, DÜ Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı'nda kozmetik ve estetik alanında da hizmet vermeye başladıklarını belirtti.
Botoks'u, Clostridium Botulinum isimli bakteriden laboratuvar şartlarında elde edilen ve kırışıklık tedavisi amacıyla kullanılan bir ilaç şeklinde tanımlayan Özlü, "Botoks yüzde bir çok bölgede uygulanabilir. Özellikle alın bölgesi, göz çevresi, kaş arası ve burun üzerindeki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır. Botoks tedavisi öncesi, uygulama yapılacak bölgenin temizlenerek lokal anestezik krem uygulanmalı. Daha sonra hazırladıkları ilacı, tedavi edilen bölgedeki kaslara enjekte dilir." diye konuştu.
- Hamilelere botoks yapılamaz
Botoks tedavisinin yan etkisinin yok denecek kadar az ve geçici olduğunu aktaran Özlü, şöyle konuştu:
"Botoks tedavisinin yan etkisi yok denecek kadar az ve geçici. Enjeksiyon yapılan noktalarda birkaç günde iyileşen morluk ve ödem oluşabilir. Çok nadir olarak da ilacın hatalı uygulanmasına bağlı göz kapaklarında geçici aşağı sarkma görülebilir. Botoks tedavisinin hamile ve emziren kadınlara, kas hastalığı olanlara ve tedavi yapılacak bölgede deri hastalığı olanlara uygulanmaz."
Botoks'un Yapıldığı Yerler
Düzce Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emin Özlü, botoksun yüzde birçok bölgede uygulanabildiğini belirterek, "Özellikle alın bölgesi, göz çevresi, kaş arası ve burun üzerindeki kırışıklıkların tedavisinde kullanılır." dedi.