Boyabat'ta 19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlandi

Boyabat ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandi.

Hükümet Konagi önündeki törende Boyabat Merkez ve Köy Muhtarlari Dernegi Baskani Yakup Akgün tarafindan Atatürk Aniti'na çelenk sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Akgün, burada yaptigi konusmada, bu günün "Muhtarlar Günü" ilan edilmesinde basta Cumhurbaskani olmak üzere hükümete, Gazi Meclis'e ve emegi geçenlere tesekkür etti.

Muhtarlik müessesesinin 187 yildir bu topraklarda varligini sürdürdügünü belirten Akgün, "Muhtarlarimiz bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlariyla iliskilerinde araci bir rol oynarken, diger yandan da çagdas kamu yönetimi anlayisinin en temel gereksinimlerinden biri olan katilimciligin saglanmasinda önemli bir görevi yerine getirmekte, daha anlasilir bir ifade ile devlet vatandas arasinda bir köprü vazifesi görmektedir." diye konustu.

Törenin ardindan Dernek Baskani Akgün ve Yönetim Kurulu üyeleri Kaymakam Enver Yilmaz'i makaminda ziyaret etti.

Törene, Kaymakam Enver Yilmaz, Belediye Baskani Sefik Çakici, Cumhuriyet Bassavcisi Habibullah Keser, Ilçe Emniyet Müdürü Yunus Emre Gökmen, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Seref Kutu, AK Parti Ilçe Baskani Mustafa Yaylaoglu katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile