Boyabat'ta Çocuklar STEM Yolculuguna Çikti

Boyabat'ta, "Çocuklar STEM Yolculuguna Çikiyor" isimli proje etkinligi basladi.

TÜBITAK tarafindan desteklenen projeye, Sinop'un farkli ilçelerinden tasimali ve köy okullarinda okuyan 50 ortaokul ögrencisi katiliyor.

Ögrenciler, fen (science), teknoloji (technology), mühendislik (engineering) ve matematik (mathematics) gibi dört önemli disiplinin bir araya getirilmesiyle olusturulan bir ögretim modeli olarak öne çikan STEM çerçevesinde egitim alacak.

Ilçe Milli Egitim Müdürlügü himayesinde özel bir otelde önceki gün açilisi yapilan projeyle ilgili bilgi veren Proje uzmani Doç. Dr. Esra Bozkurt Altan, bir hafta boyunca ögrencilerin eglenerek ögreneceklerini söyledi.

Fatih Sultan Mehmet Imam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Ögretmeni Esra Köroglu tarafindan hazirlanan proje kapsaminda ögrenciler 6 gün boyunca Sinop, Samsun ve Amasya üniversiteleri akademisyenlerden matematik, mühendislik, teknoloji ve fen alaninda egitimler alacaklar. Ayrica proje kapsaminda okçuluk, sinema, oryantiring, müze gezisi vb. sosyal etkinlikler de gerçeklestirecekler.

Egitimlerin yapildigi Fatih Sultan Mehmet Imam Hatip Ortaokulu’nda ögrencileri ziyaret eden Boyabat Belediye Baskani Sefik Çakici, ögretim üyelerine hediye takdim etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile