Boyacılıktan, Belediye Başkanlığına Uzanan Başarı Öyküsü

Boyacılıktan, Belediye Başkanlığına Uzanan Başarı Öyküsü

Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, çocukken boyacılık ve fırıncılık yaparak ekmeğini kazandı, şimdi halkına ekmek kapısı açmak için sosyal belediyeciliğin örneklerinden birini veriyor.

1962’de doğduğu Saimbeyli’de bir yandan okula giden, bir yandan da zor işlerde çalışan Mustafa Şahin Gökçe, müstahdem olan babasına destek olmak için boyacılık ve fırıncılık yaparak evin geçimine katkı sağladı. Liseden sonra üniversiteye hazırlık için İstanbul’a giden Mustafa Şahin Gökçe, orada da gece gündüz çalıştı.

Mustafa Şahin Gökçe, sıradışı öyküsünün devamını şöyle anlattı: “İstanbul’da hem dershaneye gidiyor, hem de geceleri otellerde fotoğrafçılık yapıyordum. Üniversite sınavında Hukuk Fakültesi’ni istiyordum fakat giremedim. İstediğim yer olmayınca başka bir bölümde okumak istemedim. Bir büyüğümün yönlendirmesiyle Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Denizcilik Bankası’nda memur olarak göreve başladım. Daha sonra Denizcilik Bankası, Emlak Bankası’yla birleşti ve orada çalışmaya başladım. Açık Öğretim Fakültesi’ne de kayıt yaptırdım. O sırada yurt dışına tayinim çıktı ve Kazakistan’a gittim. Türkiye’de okuduğum üniversitenin denkliği bulunduğunu öğrendim, Kazak Abay Devlet Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne kayıt yaptırdım. Kazakistan’da 5 buçuk yıl görev yaptım ve üniversiteyi orada bitirdim. İktisat Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü’nden diplomamı aldım. Tayinim İstanbul’a çıktı ve yeniden döndüm Türkiye’ye.”

ÇALIŞMAYA HİÇ ARA VERMEDİ

Mustafa Şahin Gökçe, Hüseyin Sözlü’nün teşviki ile 2009’da Saimbeyli Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu ancak 76 oy farkla kaybedince İstanbul’a dönerek işine devam ettiğini belirterek, "2012’de Adana’ya geldim. Ceyhan Belediyesi’nde Hüseyin Sözlü Başkan’la birlikte çalışmaya başladım. Rusça bildiğim için Hüseyin Sözlü Başkanıma destek olabiliyordum. 2014 yerel seçimlerine kadar Ceyhan Belediyesi’nde çalıştım ve istifa edip Saimbeyli Belediye Başkanlığı için bir kez daha aday oldum. Bu kez 2 bin oy farkla belediye başkanlığını kazandım. Görevimin başındayım. 27 aydır belediye başkanıyım" dedi.

"YOL VE SU SORUNUNDA ÖNEMLİ MESAFE ALDIK"

Seçilmeden önce kafasında çok güzel projeler olduğunu, yoksul ilçesine hizmet etmenin en büyük hayali olduğunu dile getiren Mustafa Şahin Gökçe, sözlerini şöyle tamamladı:

"Saimbeyli Adana’nın en yoksul ilçelerindendir. Nüfusu en az, yüzölçümü ise Adana’nın 5. büyük ilçesi. Adana’daki 11 ilçeden büyük yüzölçümü var. Devletten en az para alan ilçemiz Saimbeyli. Başkan seçildikten sonra elbette bu olumsuzluklar nedeniyle zorlandığım, çaresizlik yaşadığım anlar oldu. Halkımız yoksul ve zor durumdaydı. Bir anda karşımda işsizler ordusu buldum. Göreve başladığım ilk zamanlarda, zorlukların üstesinden gelme konusunda korku yaşadım. O aşamada devreye giren Hüseyin Sözlü Başkanımdan Allah razı olsun. Kendisi bana, ’Başkanım hiçbir şeye üzülme, Saimbeyli’de planladığın hizmetlerin hepsini yapacağız’ diyerek güç ve moral verdi. Ondan sonra rahatladım ve büyük bir istekle çalışmaya başladım. Saimbeyli’nin 28 mahallesi var. 25 tanesi yeni yasayla köyden mahalleye dönüştü. Hepsinin su sıkıntısı üst seviyedeydi, asfalt yol da yoktu ve tamamı toprak, stabilizeydi. Su ve yol sorunu çözmek için işe giriştik. Bölgedeki bütün köylerin asfalt yol sorunu yüzde 60 tamamlanmış durumda. Asfaltıyla beraber su sorunu olan köylerin hepsinin önce pansumanını yaptık sonra da altyapılarını, borularını değiştirerek bu yıl sonu itibariyle tamamlamaya hazır hale getirdik. Saimbeyli’de bir pazar yeri, otopark yok, mezbahane yok. Rabbim nasip ederse bunları hayata geçirmek istiyordum. Mezbahane 3 ay sonra açılacak. Kamulaştırmasını ben yaptım, Adana Büyükşehir Belediyemiz ihalesini yaptı. Mezarlıklarımızda üst seviyede hizmet veriyoruz. Temizliğiyle bilinen bir ilçeyiz. Saimbeyli’de bir pazar yeri ile bir otopark da yaparsam, ölsem de gam yemeyeceğim. Bunları tamamladığımda manevi olarak büyük bir iç huzuruyla ahirete intikal etmeye hazır hale geleceğim. İnsanlarımızdan çok dua alıyoruz. 30-40 yılda yapılmayanı biz 24 ayda hayata geçirdik. 24 ayda çoğu insanı hayrete düşüren işler başardık. Kırsal kalkınmada da önemli projeleri hayata geçiriyoruz. Rabbim izin verirse, ömrüm yeterse Saimbeyli’de, Hakkın rahmetine kavuştuğumda arkamdan dua gelmesini isteyeceğim. Rabbim hakkımda hayırlısı neyse onu versin. Mahallelerimizin yüzde 70 sorunları bitti. Kalan sürede ve bir kez daha seçilirsem tamamını bitireceğim. Evliyim ve bir kızım var. Evladıma ve Allah nasip ederse torunlarıma bırakacağım en büyük miras iyi anılmak ve halkımıza yaptığımız hizmetlerimiz olacaktır."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile