Eskisehir’de ayakkabi boyaciligi yapan Ali Karaca, meslegine farkli bir boyut kazandirdi. Elektrikli motosikleti ile müsterisinin ayagina kadar giden Karaca, mesafe ve zaman tanimadan günün her saati çalistigini ifade ediyor. Kendini nöbetçi eczaneye benzeten Karaca’ya müsterileri telefon ile ulasiyor. Çevresine bol bol kartvizit dagitan ayakkabisi boyacisi, motosikletinin arkasina dahi kartvizit takarak müsterilerine ulasmayi hedefliyor. 40 yildir ayakkabi boyaciligi yapan Ali Karaca’nin enerjisi ve azmi çevresi tarafindan dikkat çekiyor.
“Çalisanin Allah rizkini verir”
Günün her saatinde isini severek yaptigini belirten Karaca, “Seyyar ayakkabi boyaciligi yapiyorum, müsterinin ayagina kadar hizmet götürüyorum. Ayakkabisini boyatacaklarin benim ayagima gelmesine gerek yok yani. Uzaklik benim için hiç önemli degil, önemli olan müsteri memnuniyeti. 40 yildir bu sekilde ayakkabi boyuyorum. Dedigim gibi kilometre fark etmeden 7/24 nöbetçi eczane gibi çalisiyorum. Benim için müsterinin yaptigim isi begenmesi çok önemli. Bunun disinda kullandigim malzemenin kaliteli olup olmadigina ve boyayi ayakkabiya emdirmeye dikkat ediyorum. Isçiligim güzel olmali yani yaptigim isin hakkini vermeye çalisiyorum. Bana göre çalismakta bir ibadettir ve çalisanin Cenabi Allah rizkini verir” dedi.
"Yasama sevincinden bir sey kaybetmeyen bir arkadasim"
Ali Karaca’nin devamli müsterisi olan Tahsin Abaza ise, onun çok çaliskan bir yapisi oldugunu belirterek, “Yillardan beri çalisiyor, sürekli milletin hizmetinde. Telefonla aradiginda aninda gelir. Ben de yillardan beri müsterisiyim. Enerjik, neseli hiç yasama sevincinden bir sey kaybetmeyen bir arkadasim” ifadelerini kullandi.
Boyanacak Ayakkabi Neredeyse O Orada
Eskisehir’de mobil ayakkabi boyaciligi yapan Ali Karaca, ekmek parasi için mesafe ve saat düsünmeden 24 saat kentin sokaklarinda geziyor.



















