Boydak: Sermayenin İstanbul ve Anadolu Diye Ayrıştırılmasına Karşıyız

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) yönetiminde Anadolu’nun önde gelen gruplarından temsilcilerin yer almasını memnuniyetle karşıladı.

Hacı Boydak, sermayenin İstanbul ve Anadolu diye ayrıştırılmasına karşı olduklarını da ifade etti.

Skytürk360 ekranlarından yayınlanan Üç Nokta programına konuk olan Boydak, yeni yatırımlardan TÜSİAD’ın yeni yönetimine kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Rusya’da panel mobilya yanında kanepe, koltuk, yatak üretimine başladıklarını ifade eden Boydak, "Umduğumuzun üzerinde bir ilgi var. Ürünlerimiz çok tutuldu. Orada kapasitemizi artıracağız. Güzel bir büyümeye imza atacağız." dedi.

İç savaşın devam ettiği Suriye’de satışlarının durduğunu aktaran Boydak, "Bu ülkede 5 mağazamız vardı, devamını da açacaktık. Açılışlarda izdiham olurdu. Şimdi orada herkes hayat mücadelesi veriyor. Her şey para değil. Hepsine biz dua ediyoruz. Suriye’de bulunan kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı. İran’a ihracatta sıkıntıların yaşandığını belirten Boydak, Tahran yönetiminin gümrük vergilerine yüzde 100 artırmasının belirsizliğin tuzu biberi olduğunu söyledi.

TÜSİAD’ın yeni yönetimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Boydak, "Dernekte güzel bir değişim oldu. Muharrem Yılmaz Bey'in yönetiminin çok başarılı olacağına canı gönülden inanıyorum." diye konuştu.

Yeni yönetime "Türkiye'yi kucaklayın. Bundan sonra da halka inin. Yapıcı üslupla ülkenin ekonomik meselelerine katkıda bulunun." tavsiyesinde bulundu. Hacı Boydak, Boydak Holding'in CEO'su ve kardeşi Memduh Boydak'ın TÜSİAD’ın başkan yardımcılığı görevine getirilmesi ile yükünün daha da ağırlaştığına dikkat çekti. Boydak, Rusya ve Ukrayna'da marka olma yolunda önemli mesafeler aldıklarını belirterek, bu ülkelerde üretim kapasitesini artıracaklarını bildirdi. Kuzey Irak'ta Duhok şehrindeki tesisin de devreye girdiğini kaydeden Boydak, "Uçakla 2 saat mesafede 1 milyar üzerinde nüfus var. Bizim bunlara daha fazla mal satmamız lazım." dedi.

Hacı Boydak, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına aday oyduğu 2007'de yaşanan 367 krizine dair şu anektodu anlattı:"Çıkarmışlar 367 diye bir şart. Tamamen uydurma. Maksat Abdullah Bey seçilmesin. Mehmet Ağar (dönemin DP lideri) ve Erkan Mumcu (ANAP lideri) da oylamaya girmeyince tabii adamların istediği oldu. Abdullah Bey'e yapılan adaletsizliği görünce çok üzüldük. Türkiye'de hukuk fakültelerini yaygınlaştırmak lazım, düzgün hukukçular yetiştirmemiz lazım diye düşündük. 367 meselesinden dolayı Melikşah Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi'ni yaptırmaya karar verdik. Şükrü ve Memduh Boydak Hukuk Fakültesi o şekilde doğmuştur."

Hacı Boydak, çocukken çok istemesine rağmen maddi imkânları olmadığı için alamadığı bisikletin acısını motosikletle çıkarıyor.Motosiklet tutkusunun Harley Davidson'la devam ettiren işadamı bu yaz motosikletle bir haftalık Avrupa turu yapmayı planlıyor. Boydak, motorun tüm ekipmanlarını kullanarak sürülmesi ve motor sürücülerinin profosyonel bir hocadan eğitim almaları gerektiğini söyledi.

50 yaşından sonra üniversiteye başlayan işadamı, açıköğretimde 4 yıllık sosyoloji bölümü okuyor ve şu an ikinci sınıfta. Sabah namazından sonra uyumuyor ve fabrikaya gelip ders çalışıyor. Akşam geç saatlerde işine mani olmayacak şekilde imtihanlara hazırlanan Boydak'ın zorlandığı dersler ise felsefe ve sosyal psikikoloji. 2012'de 25 bin sayfa kitap okuyarak rekor kırdığını söyleyen işadamı, “Her gün kendime 100 sayfa okumayı hedef koydum.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile