Bozbey'den Demirtas'a Rayli Sistem Sözü

Bozbey'den Demirtas'a Rayli Sistem Sözü

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, Osmangazi ilçesi Demirtas Mahallesi’nin merkezine kadar rayli sistemin gelecegini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey, CHP Il Baskani Nihat Yesiltas, CHP Milletvekili Hasan Öztürk, CHP Osmangazi Ilçe Baskani Cengiz Çelikten, CHP Osmangazi Belediye Baskan Adayi Erkan Aydin katilimlariyla Osmangazi ilçesi Demirtas Mahallesi’ne seçim ofisi açilisi gerçeklestirildi.

Selamlama konusmalarinin ardindan Baskan Adayi Mustafa Bozbey, Demirtas’in Bursa için büyük öneme sahip oldugunun altini çizdi.

Demirtas’ta bulunan Kültür Merkezi’nin aktif olarak kullanilmamasini elestiren Bozbey, “Burada hemen ya kültür merkezi yaziyor. Içinde sinema salonu, kütüphane, tiyatro yoksa, neyin kültür merkezinden söz edecegiz? Orada kültürümüzü gelecek kusaklara aktaran Mübadele Dernegi yoksa, bizim gençlerimiz yoksa neyin kültür merkezinden bahsediyoruz” dedi.

20 gün sonra her seyin degisecegini söyleyen Bozbey “Demirtas’ta eksik olan seylerin basinda, pazarimiz, çocuklarimiza sahalar geliyor. Altyapi ile ilgili sorunlar var. Burada su parasini yüklemek için BUSKI’nin yeri bile olmadigi söylendi. Birçok seye ihtiyaci var. Ulasimla ilgili programimiza aldik. 4,5 kilometre tutuyor. T-2 hatti araciligi ile Osmangazi istasyonuna direkt baglayacagiz. Ayni zamanda 4,5 kilometrelik ilave hatla birlikte T-2 hatti Demirtas merkeze kadar gelecek. Demirtas’in ayri bir özelligi var. Bursa’nin kazanilmasi Demirtas’a bagli. Osmangazi’de, Bursa’da buradan gülümseyecek” diye konustu.

Birçok kesime destek sözü

Bursa Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Mustafa Bozbey sözlerine söyle devam etti; “Çocuklarimiza da sahip çikacagiz. 0-4 yas anne ya da baba o trene bindiyse ücretsiz binecekler. Çocuklarimiza anaokulu ve ilkokul birinci sinifa giden çocuklara taze süt içirecegiz. Gençlerimize burslarimiz var. Emeklilerimize desteklerimiz olacak. Ihtiyaç sahiplerine de destek olacagiz. Çiftçiye, hayvancilik yapana desteklerimiz sürecek. Israfi önleyerek, hortumlari keserek bu bahsettigim destekleri esit ve adil bir biçimde dagitacagiz. Gençler için spor, kültürel tesisler yapacagiz. Yesil alanlar, kentsel dönüsüm bizim isimiz. Bugüne kadar kentsel dönüsüm yapmadilar, yapamadilar”

Atatürk Evi’nin de yapilmasi için çalisacaklarini sözlerine ekleyen Bozbey, “Atatürk Evi’nin buraya yapilmasi kadar dogal bir sey yok. Osmangazi Belediyesi ile birlikte onu buraya insa edecegiz. Ayni zamanda kültür evi ve müze seklinde gelecek kusaklara aktarilan bir yer olacak. O kusaklarin da birçok sey ögrenmesini saglanacak. Biz bunu Görükle’de yaptik. Buraya yaptigimiz daha büyük olacak” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile