Bozbey'den Isten Çikartilanlarla Ilgili Açiklamasi 'Biz Herkesle Çalismak Isteriz'

Bozbey'den Isten Çikartilanlarla Ilgili Açiklamasi 'Biz Herkesle Çalismak Isteriz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskanligi’ndaki görevine resmi olarak baslamak için mazbata teslim törenini bekleyen Mustafa Bozbey, mevcut Büyüksehir yönetimine seslenerek, “Tazminatlari verilerek isten çikarilanlar kimler? Biz böyle bir seyi kabul edemeyiz. 36 kisinin tazminati kamu zararidir ve senin, benim paramla ödenmistir. Biz herkesle çalismak isteriz. Umarim temiz bir bir belediye ile karsilasiriz” dedi.

31 Mart Mahalli Idareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre Bursa Büyüksehir Belediye Baskani seçilen Mustafa Bozbey, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Bursa teskilatinin düzenlemis oldugu iftar programina katildi.

Organizasyonda Bozbey’in yani sira CHP Bursa Il Baskani Nihat Yesiltas, Milletvekilleri Prof. Dr. Kayihan Pala, Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Baskani Delyan Peevski Cevdet Çakirov ve yöneticileri ile birlikte çok sayida davetli katildi.

Iftar yemeginin ardindan davetlilere kürsüden konusma gerçeklestiren Baskan Bozbey, seçimlerde kendisine destek veren herkese tesekkür ederek, “Hepinize tesekkürü bir borç bilirim. Daha önce de söyledigim gibi bu seçimin kahramani Bursalilar yani sizlersiniz” dedi.

“Kültürel varliklarimizi kusaktan kusaga aktaracagiz”

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi ile dostane iliskilerin uzun yillara dayandigini ve ayni sekilde devam edecegini vurgulayan Baskan Bozbey, “Hem kültürel varliklarin korunmasi hem ticari hem de kültürel iliskilerimizi gelistirme konusunda adimlarimizi daha sik atarak daha fazla beraber olacagiz, daha çok bir araya gelecegiz. Kültürel varliklarimizi gelecek kusaklara aktaracagiz” dedi.

“Umariz temiz bir belediye ile karsilasiriz”

Iftar sofrasinin siyaset yeri olmadigini ancak önemli bir noktaya deginmesi gerektiginin altini çizen Baskan Bozbey, bugün kendisine gelen teyitli bilgi dahilinde Büyüksehir’e bagli kurumlardan toplam 36 kisinin is akdinin feshedilerek tazminatli çikislarinin verilmesi ve alan degisikligiyle farkli dairelere geçirilmesi üzerine su ifadeleri kullandi: “Bize iletilenler bizleri üzüyor. Tazminatlari verilerek isten çikarilanlar kimler? Büyük ihtimalle de bankamatik oldugunu düsündügümüz bazi kisiler, haklari feshedilerek hemen tazminatlari ödenme yoluna itiliyor. Onlara ‘yarin sizi buradan buradan atacaklar, tazminatlarinizi alin ayrilin’ diyorlar. Biz çalisanlarimizin her birine tek tek güveniyoruz. Ancak böyle bir islemin yapilmasini da asla kabul etmemiz mümkün degil. Büyük ihtimalle persembe ya da cuma günü görevi devraldiktan sonra biz de o arkadaslarimizla çalismak isteriz. Ancak yangindan mal kaçirircasina bu tür islemlerin yapilmasini hukuki ve ahlaki açidan dogru bulmuyoruz. Umariz temiz bir belediyeyle karsilasiriz.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile