Bozcaada'da Bayram Rekoru

Bozcaada'da Bayram Rekoru

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki turizm merkezi Bozcaada ilçesi, 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi. Adanin dogal güzellikleri ve tarihi dokusu, tatilcilerin ilgisini çekerek konaklama tesislerinin tam kapasiteyle çalismasini sagladi. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olan Bozcaada, gayri resmi konaklama tesisleriyle birlikte bayramda günlük 20 bin kisiyi agirladi. Konaklama tesislerindeki yüzde 100 doluluk orani, adadaki isletmeciler ve esnafin da yüzünü güldürdü.

Havasiyla küçük bir kasabayi yansitan, dar sokaklarinda farkli mimarideki eski Rum evleri, deniz ürünleri restoranlari, Türkiye’nin en iyi korunmus tarihi kalesi, bakir koylari, temiz ve buz gibi denizi yaninda, bir de Istanbul’a olan yakinligi nedeniyle pek çok kisinin tercih nedeni olan turizm merkezi Bozcaada, 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinin gözdesi oldu. Ramazan Bayrami’nda basta Istanbullular olmak üzere çevre illerden gelen tatilciler, Kuzey Ege’nin incisi Bozcaada’ya akin etti. Adanin dogal güzellikleri ve tarihi dokusu, tatilcilerin ilgisini çekerek konaklama tesislerinin tam kapasiteyle çalismasini sagladi. 4 bin 500 resmi yatak kapasitesine sahip olan Bozcaada, gayri resmi konaklama tesisleriyle birlikte bayramda günlük 20 bin kisiyi agirladi. Bozcaada’daki konaklama tesislerindeki yüzde 100 doluluk orani adadaki isletmeciler ve esnafin da yüzünü güldürdü.

Tatilciler, sicak yaz günlerinde serinlemek için adanin koylarinda ve plajlarinda denize girme firsati buldu. Adayi süsleyen güzel sokaklarda dolasan tatilciler, adanin tarihi ve dogal güzelliklerini kesfetmek için fotograf çekti. Aksamlari ise Polente Burnu’nda gün batimini izlemek için bulusan tatilciler, romantik ve huzurlu anlar yasadi. Bozcaada’nin meshur restoranlarinda ise tatilciler, adanin yöresel lezzetlerini deneyerek keyifli anlar geçirdi. Essiz lezzetlerin tadina bakmak için restoranlara akin eden tatilciler, adanin gastronomik zenginliklerini kesfetti. Bazi tatilcilerin gelisigüzel araç park etmesi nedeniyle sokaklarda aksayan trafige, trafik ekipleri müdahale etti. Geyikli-Bozcaada hattinda deniz ulasimini saglayan Gestas, yogun talebi karsilamak için karsilikli olarak günde 18 sefere kadar çikti. Bu sayede tatilciler, adaya rahatlikla ulasim saglayarak keyifli bir tatil geçirdi. Yogun talep sayesinde ekonomik anlamda da hareketlilik yasandi ve adanin turizm sektörü canlandi. Bozcaada, 9 günlük Ramazan Bayrami tatili süresince ziyaretçi akinina ugrayarak tatilcilerin unutulmaz hatiralar biriktirmesine ve adanin güzelliklerini kesfetmesine imkan sagladi.

Bozcaada’nin 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinde yerli ve yabanci turistler tarafindan tercih edildigini belirten Bozcaada Turizm Isletmecileri Dernegi (BOZTID) Baskani Kemal Furinci, “Misafirlerimiz çok güzel bir Bozcaada tatili yasadilar. Bayram tatilinde biraz yogunluk olacagini tahmin ediyorduk. Fakat tahmin ettigimizin üzerinde bir yogunluk oldu. Bu bizi de mutlu etti. Gelen misafirlerimiz çok güzel bir tatil yaptilar” dedi.

Adada isletmeci Fahri Bulut ise, “Yüzde 80 doluluk öngörüyorduk fakat bekledigimizin çok üstünde bir talep vardi Bozcaada’ya. Bütün restoran ve islemeler elinden geleni yapti. Umarim herkes Bozcaada’dan keyif almistir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile