Bozdağ: Kur’an Baştan Sona Edeptir

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İmam hatipliler tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programına katıldı.

Bozdağ, “Kur’an esasen baştan sona Allah’ın edebini, nasıl bir edep istediğini ortaya koyuyor. Peygamberimiz de bu edebin nasıl yaşandığını gösteriyor.” dedi.

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.

Programda konuşan Bozdağ, “Kur’an-ı Kerim’den, hadislerden edeple ilgili neler bulabilirim diye araştırdığım zaman gördüğüm bir şey vardı; Kur’an esasen baştan sona Allah’ın edebini, nasıl bir edep istediğini ortaya koyuyor. Peygamberimiz de bu edebin nasıl yaşandığını gösteriyordu. Hazreti Mevlana, ‘Bütün Kur’an baştan sona ayet ayet edeptir’ diyor. Ben bu vesileyle bu edebe uygun yaşantıyı hepimize nasip etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Numan Kurtulmuş ise babasıyla yaşadığı bir anıyı paylaştı. Kurtulmuş, “Babam beni imam hatip lisesine özendirmek isterdi. İstanbul’daki Fatih İmam Hatip, İstanbul’daki tek imam hatip okuluydu. Babam derdi ki, ‘oğlum bu çocukların içerisinden bu memlekete üniversite hocaları çıkacak. Bu çocukların içerisinden valiler, emniyet müdürleri, hakimler, milletvekilleri, başbakanlar çıkacak.” Allah’a şükrederiz ki o çocuklardan bir tanesi Türkiye’nin başbakanı oldu. Allah’ın izniyle Türkiye’ye büyük hizmetler yapmaya devam edecektir. İnanıyorum ki bu salondan da 2070’lerde, 2150’lerde nice imam hatipliler başbakan olacak.” şeklinde konuştu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile