Bozdogan'da Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari Gece De Sürdü

Bozdogan'da Cumhuriyet Bayrami Kutlamalari Gece De Sürdü

Aydin’in Bozdogan ilçesinde Cumhuriyet Bayrami kutlamalari gece gerçeklestirilen fener alayi yürüyüsü ile son buldu.



Bozdogan’daki Cumhuriyetin Kurulusunun 99. yildönümü kutlamalari 28 Ekim günü Ilçe Kaymakami Mehmet Alperen Baskapan ve Belediye Baskan Vekili Serkan Sarioglu, Cumhuriyet Savcisi Erdi Balci ve ilçe protokolü ile birlikte Atatürk büstüne çelenk sunma töreni ile basladi.

29 Ekim’de ise sabah erken saatlerde Kaymakam Mehmet Alperen Baskapan, kaymakamlik makaminda tebrikleri kabul etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami kutlamalari ise ilçe stadinda devam etti. Ilçedeki okullar tarafindan hazirlanan kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Cumhuriyet konulu yarismalarin ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.



“Cumhuriyet, dünyaya meydan okuyan bir avuç gözü kara Türk’ün zaferinin tacidir”

Ödül töreninin ardindan günün anlam ve önemini anlatan bir konusma yapan Kaymakam Mehmet Alperen Baskapan; "99. yilini kutladigimiz Cumhuriyetimiz, Türk tarihinin aktigi mecra, Istiklal harbinin öz çocugudur. Tarih boyunca medeniyet ufuklarini parildatan Türklük günesinin yeniden dogmasi, destandaki demir dagi eriten atesin sönmemek üzere yeniden yanmasidir. 3 kitaya yayilmis muzaffer ecdadimizin hatirasini Anadolu yaylasinda diriltmek üzere bir sahlanis, bizi yok etmek isteyen tarihin girtlagindan tutup yere vurdugumuz, küllerimizden dogdugumuz bir dirilistir. Cumhuriyet, dünyaya meydan okuyan bir avuç gözü kara Türk’ün zaferinin tacidir. Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesidir. 100. yilina yaklasirken, ticaret-ulasim-askeri güç-teknoloji her alanda bir atilimi temsil eden Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yasatmak ve yükseltmek ülkümüze iman tazelerken basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaslarini, aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve saygiyla aniyorum” dedi.



Ilçe stadinda düzenlenen gösterilerin ve kutlama etkinliklerinin ardindan 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami coskusu ise gece gerçeklestirilen Cumhuriyet Bayrami Fener Alayi Yürüyüsü ile son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile