Bozkan, 'Egitimde Türkiye'de Ilk Çeyrekteyiz'

Bozkan, 'Egitimde Türkiye'de Ilk Çeyrekteyiz'

Zonguldak il Milli Egitim Müdürü Osman Bozkan, egitim ve yatirimlarla ilgili önemli açiklamalarda bulundu.

Zonguldak il Milli Egitim Müdürü Osman Bozkan, Gazeteciler Cemiyeti’ni (ZGC) ziyaret etti. Gazetecilere açiklama yapan Bozkan, "Kazasiz belasiz egitim ögretim yilini kapattik. Yaklasik on bin çalisanimizla beraber huzurlu bir egitim ögretim yili geçirip çok sükür ciddi bir sorun yasamadik. Egitim ögretim yili boyunca Aralik ve Kasim ayinda yasadigimiz bir afet oldu. Orada çatilarimiz uçtu. Devletin hizli refleksiyle en hizli sekilde giderdik. Onun disinda hani bu egitim ögretim yilinda önemli diyebilecegimiz herhangi bir sorun yasamadik Insallah önümüzdeki yillarda hep beraber hayirli hizmetler veririz. Hayirli isler yapariz. Tatil sezonunda yatirim için gelecek ödenegin tamamini kullanacagiz. Kaç okulda onarim ve bakim yapilacagi ile ilgili acil çikabilecek, anlik çikabilecek yatirimlar nedeniyle kaç okulda yatirim yapilacagi Ile ilgili veremiyorum. Onarim ve bakimlari eylül ayinda ögrencilerimiz geri dönünceye kadar tamamlayacagiz” dedi.

Egitim basarisinda Türkiye’de ilk çeyrekte olduklarini ifade eden Bozkan, "Böyle keskin çizgilerle bir rakam belirtemiyorum. Fakat mükemmel de sira yok. Biz en iyi olma tarafindayiz. Ama keskin bir rakam vermem mümkün degil yüksek verilerle. Bu dogru olmaz. Bildigimiz bir sey var Zonguldak egitim basarisinda Türkiye de ilk çeyregin içinde. Egitim ögretim yili içinde TÜBITAK’ta çok güzel projeler yapildi. Bir ekibimiz Türkiye ikincisi oldu. Zonguldak Belediyesi’yle Zonguldak Milli Egitim Müdürlügü ortaklasa engelsiz yasam merkezinde düzenledi.

Çalismalari sonucunda teknoloji tasarim alaninda Türkiye ikincisi oldu. Yine bir okulumuz kimya projesinde jüri özel ödülüne layik görüntü. Önümüzdeki yillarda marka olmayi, teknoloji tasarimla ilgili yapilacak projelerde yazilim projelerinde planimiz, programimiz, marka sehir haline gelmek. Hatiri sayilir bir ögretmen açigimiz yok. Sadece özel egitim alaninda açigimiz var bazi branslarda fazlamiz var. Anlik açiklar olusabilir. Bunlar giderilir. Sinif ögretmenliginde merkez ilçede açigimiz var. Çok ciddi bir açigimiz yok. Bu da emekli olanlardan kaynaklaniyor. Edebiyat ögretmeni fazlaligi var. Önümüzdeki yillar bunlar tamamlanacak. Bilindigi üzere Yayla Okulunun yikimi ile ilgili bir mahkeme süreci basladi.

O mahkemenin sonuçlanmasini beklemek yerine Milletvekilimiz Muammer Avci’nin öncülügünde kolejin altinda dört buçuk dönüme yakini bir arazi var. Su anda zemin etüdü yapiliyor. Insallah bu yaz ihalesini yapip 24 derslikli Yayla Ortaokulunun yaptiracagiz. Mahkeme süreci devam ettigi için ve bilirkisi raporu dayanikli degildir Ihtimali üzerine Yeni gayda okulun temelini atmaya hazirlaniyoruz. Kiz Meslek lisesi kesinlikle yikilmayacak ve kalici olarak kalacak. Kiz Meslek lisesi için restorasyon, güçlendirme ihalesi baslayacak en kisa zamanda. Uzun zamandir yapimi devam eden Bahçelievler Ilkokulu önümüzdeki 2024-2025 egitim ögretim yilinda egitim ögretime açacagiz. Halk Egitim Merkez binasi yapilan binaya Il Milli Egitim Müdürlügü olarak yeni egitim ögretim yilinda tasinacagiz 69 Ambarlari mevkiinde Bilim Sanat Merkezi olarak yapilan binaya Rehberlik Arastirma Merkezleri, özel egitim anaokulu, Iki kati halk egitim merkezidir. Hemen Milli Egitim Müdürlügümüz binasinin yanindaki binaya. Onlarin geçisi de önümüzdeki egitim ögretim yilinda gerçeklesecek” dedi.

Il Milli Egitim Müdürü Osman Bozkan Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Baskani Derya Akbiyik ve gazetecilere görevlerinde basarilar dileyerek, "Çok zor ve mesakkatli bir göreviniz var. Allah yardimciniz olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile