Bozkurt Kaymakami Murat Atici Açiklamasi 'Bozkurt Siddetli Saganagi Problemsiz Atlatti'

Bozkurt Kaymakami Murat Atici Açiklamasi 'Bozkurt Siddetli Saganagi Problemsiz Atlatti'

Bati Karadeniz’de 2021 yilinda yasanan sel felaketinde en agir hasari alan ve yeniden insa edilen Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi, yapilan yatirimlar sayesinde siddetli saganagi sorunsuz atlatti. Durumla ilgili açiklama yapan Bozkurt Kaymakami Murat Atici, "Bozkurt merkezimizde herhangi bir aksaklik yasanmadi çok sükür" dedi.

Afet ve Durum Yönetimi Baskanligi ile Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan "kirmizi" kod uyarisi yapilan Kastamonu’da aksam saatlerinde baslayan saganak yagis sabah saatlerine kadar sürdü. Yagis Abana, Bozkurt, Çatalzeytin, Küre ve Inebolu ilçelerinde etkili oldu. 11 Agustos 2021 tarihinde asrin felaketini yasayan Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, yapilan alt ve üst yapi sayelerinde hiçbir sorun yasanmadi. Ilçede metrekareye 118,5 kilogram yagis düsmesine ragmen herhangi bir aksaklik yasanmadi.

"Bozkurt’ta kot altindaki birkaç spesifik yerin disinda bir sikintimiz yok"

Konuyla ilgili açiklama yapan Bozkurt Kaymakami Murat Atici, “Bozkurt merkezimizde bir damla su yok çok sükür. Altyapi çok güzel çalisti. Sadece kot altinda birkaç yerde sikinti çikmis olabilir. Ezine Çayinda, duvarlarimiz, köprülerimiz, bentlerimiz yerinde. Derenin genislemesinin, 28 metreden 72 metreye genislemesinin ne kadar önemli oldugunu ve gerekli oldugunu gördük. Allah devletimize zeval vermemiz. Çok yogun bir yagis almamiza ragmen, Bozkurt’ta kot altindaki birkaç spesifik yerin disinda bir sikintimiz yok" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile