Bozkurt'taki Sel Bölgesine Ilk Giden Saglik Ekipleri 17 Kisiyi Kurtardi

Kastamonu Saglik Müdürlügü personeli Dr. Mehmet Fatih Serifoglu ile UMKE ekibinden Ismail Cem Boyaci ve Furkan Karaaslan, ilk gün Bozkurt'ta mahsur kalan 17 kisiyi gerek araç yardimiyla, gerekse sirtlarinda tasiyarak sel sularindan çikarmayi basardi Kastamonu UMKE Ulastirma Birim Sorumlusu Furkan Karaaslan: 'Zor ve uykusuz bir süreç ama Saglik Bakanligi personeli olarak vatandaslarimiza hizmet vermeye çalisiyoruz'

ÖZGÜR ALANTOR - Sel felaketinin yasandigi Kastamonu'nun Bozkurt ilçesine ilk ulasan saglik ekipleri, 17 vatandasi sel sularinin içinden çikardi.

Bozkurt'ta 11 Agustos'ta sel yasandigi bilgisini alan Kastamonu Saglik Müdürlügü personeli Dr. Mehmet Fatih Serifoglu ile UMKE ekibinden Ismail Cem Boyaci ve Furkan Karaaslan, bölgeye ulasmak için harekete geçti.

Ilçeye ulasan ilk ekip olan saglikçilar, mahsur kalan 17 kisiyi gerek araç yardimiyla, gerekse sirtlarinda tasiyarak sel sularindan kurtarmayi basardi.

Kastamonu UMKE Ulastirma Birim Sorumlusu Furkan Karaaslan, AA muhabirine, Il Saglik Müdürlügü Acil Afet Birim Sorumlusu Oguzhan Bozoglu'ndan selden Bozkurt ilçesinin çok fazla etkilendigi bilgisini aldiklarini söyledi.

Hemen hazirliklara basladiklarini belirten Karaaslan, "Dr. Mehmet Fatih Serifoglu ve Ismail Cem Boyaci arkadasimizdan olusan 3 kisilik ekiple yola çiktik. Devrekani ilçesini geçtikten sonra yogun bir konvoy vardi. Sel, heyelanlar olusturuyordu. Bize yolun tam anlamiyla güvenli olmadigi söylendi. Denememiz gerektigini düsünerek, arkamizdan bir kepçe gelirse ilçeye ulasabilecegimizi söyledik. Belli bir noktaya geldikten sonra heyelanlar ve yagmur artmisti." dedi.

Ilerledikçe zaman zaman yolun çöktügünü anlatan Karaaslan, sunlari dile getirdi:

"Durursak heyelana maruz kalabilecegimi düsündük. Geri dönmemizin riskli oldugu kararini verdik. Bozkurt'a geldigimizde kesif yaptik. Vali beye, ilçe hakkinda bilgi geçtik. Hastaneyi degerlendirdik. Fatih hocamiz ve Oguzhan Bozoglu'nun uygun görmesiyle ilçeye girdik. Ilçe balçikti. Serifoglu ile biz ayrildik. O, bölgede koordinasyonu yapiyordu. 6 vatandasi Saglik Bakanligina ait araçla kurtardik. Son hastalari almaya gittigimizde su siddetini artirmisti ve araci riske atmak istemedik. Diger arkadasimla birbirimize kenetlenerek agirlik noktamizi artirdik. Suya direnç uygulayarak 4 hastayi o sekilde aldik. Ayaklarinda platin olan yasli hastalardi. Daha güvenli bir noktaya biraktik, tekrar alana geldik. Mehmet Fatih hocam da kepçe ile 7 kisi aldi. Bu sekilde 17 kisiyi sel bölgesinden çikardik."

Kastamonu UMKE personeli olarak 1 Agustos'ta Antalya'ya yangin bölgesine gittigini dile getiren Karaaslan, "Oradan geldikten sonra Azdavay'da nöbetteyken sel oldu. Direkt buraya geldik. Zor ve uykusuz bir süreç ama Saglik Bakanligi personeli olarak vatandaslarimiza hizmet vermeye çalisiyoruz." diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile