Bozkurt'taki Sel Felaketini Anlatan Vali Ayaz Açiklamasi 'Film Sahnesi Kurmak Isteseniz Bu Kadar Yapamazsiniz'

Bozkurt'taki Sel Felaketini Anlatan Vali Ayaz Açiklamasi 'Film Sahnesi Kurmak Isteseniz Bu Kadar Yapamazsiniz'

Kastamonu’da düzenlenen "Afetlerde Saglik Hizmetleri Sempozyumu"nda Bozkurt’ta yasanan sel felaketi ile ilgili ilgi sunum yapan Kastamonu Valisi Avni Çakir, yasanan sel felaketinin büyüklügüne dikkat çekerek, “Film sahnesi kurmak isteseniz bu kadar yapamazsiniz” dedi.

Kastamonu Il Saglik Müdürlügü, Kastamonu Üniversitesi, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ile 26. Bölge Kastamonu Eczaci Odasi tarafindan düzenlenen "Afetlerde Saglik Hizmetleri Sempozyumu" Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Sempozyuma Kastamonu Valisi Avni Çakir, Kastamonu Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu, Il Saglik Müdürü Dr. Yüksel Kutlu katildi.



“Büyük bir gayretle kurtulduk”

Sempozyumun açilis oturumunda sunum yapan Kastamonu Il Saglik Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Bozkurt sel felaketinin saglik konusunda önemli bir deneyim kazandirdigini belirterek, “Saglik konusunda bir çok tecrübe kazandik. Bozkurt sel felaketini benim bu meslek hayatimda gördügüm en büyük sel afetiydi. Sikintimiz, oradaki saglik personelleriyle bir afetzede olustu, hastane hizmetleri diger illerden gelen UMKE ekipleri devraldi. Kirsallarda vatandaslarimiz kalmasin diye UMKE ekipleri gittiler. Burada bir avantajimiz vardi. Tabii saglik teknisyenlerimiz daha önce Bozkurt’ta çalismislardi. Bütün su kaynaklarini, su depolarini, hepsini biliyorlardi. Büyük bir gayretle kurtulduk” dedi.



“Su kenarlarina yaptigimiz evler tedbirsizlikten oluyor”

Kastamonu Belediye Baskani Vidinlioglu ise, “Afetler hemen hemen her birimizin eksik kaldigi, elimizin ayagimiza dolastigi, ne yapacagimizi bir türlü kestiremedigimiz, ne tarz davranacagimizi çok fazla hesap edemedigimiz bir konudur. Dolayisiyla bu sempozyum çok faydali olacaktir. Su kenarlarina yaptigimiz evler tedbirsizlikten oluyor. Bunun adi afet degil, tedbirsizliktir. Önce biz yaptigimiz islerde çok iyi olmaliyiz. Özellikle Kastamonu deprem kusaginda bir ilimiz, depremi su anki teknolojide tahmin etmek çok zordur ama diger afetlerle ilgili bir takim önlemler alinabilir. Bozkurt’ta 11 Agustos’ta meydana gelen sel felaketinde bir salgin hastaligin olmamasina özen gösterdik, gerekli ilaçlama çalismalari yapildi” diye konustu.

Sempozyumda sel bölgesi Bozkurt’ta yapilan çalismalar ile ilgili bilgiler aktaran Vali Çakir ise, "Yasanilan süreçte sizler gibi, iyi niyetli insanlara yardim etmeyi seven genç ve insanlar, sadece ülkemizden degil, dünyanin dört bir ucundan nasil kosarak yarima geldiklerini ve hangi sartlarini yasadiklarini, daha sonra insanlarimiza yarim etmis olmanin verdigi gururla döndüklerini ve sizlere göstermek istedim” dedi.



“Bozkurt’ta 25 bin kamyon çamur çikarttilar”

Saglik hizmetlerinin Bozkurt’taki en önemli unsular arasinda oldugunu belirten Vali Çakir, “Saglik hizmetlerimiz, buradaki en güçlü faaliyetlerden bir tanesi. Film sahnesi kurmak isteseniz bu kadar yapamazsiniz. Vatandaslarimizin hayatini normale dönülmesini gece gündüz arkadaslarimiz tarafindan yogun bir çalisma ve gerekli düzenleme çalismalari yapildi. Diger çalismalar da hizli bir sekilde devam etti. Bozkurt’ta 25 bin kamyon çamur çikarttilar” seklinde konustu.



“Hiçbir vatandasimizi bu süreçte magdur etmedik”

Bozkurt’ta vatandaslarin magdur edilmedigini söyleyen Vali Çakir, “Yardim malzememizi hava yoluyla köylerimize ulastirdik. Hiçbir vatandasimizi bu süreçte magdur etmedik. Ülkenin dört bir yani yardim en acil kodla yardim destek çagrisinda bulunduk. Saglik hizmetlerimiz afetlerde devreye girip müdahale ettiler. UMKE VE AFAD ekipleri sürekli çalisma içendeydiler. Bu çalistay sonucunda AFAD ailesine gönüllü olarak katilacak degerli arkadaslarimiz vardir, sizler bizlere güç ve destek verirsiniz” ifadelerini kullandi.

Açilis oturumunun ardindan, katilimcilar tarafindan sunumlar yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile