Bozkurtlu Çiftçilere Tohum Eleme Makinesi Ve Kati Gübre Dagitma Römorku Hibe Edildi

Bozkurtlu Çiftçilere Tohum Eleme Makinesi Ve Kati Gübre Dagitma Römorku Hibe Edildi

Kirsal kalkinma projelerine araliksiz devam eden Denizli Büyüksehir Belediyesi, Bozkurt ilçesindeki çiftçilere ihtiyaçlari olan tohum eleme makinesi ve kati gübre dagitma römorku hibe etti.



Denizli Büyüksehir Belediyesi kirsal alanda yasayan vatandaslarin desteklenmesi ve tarimda yüksek ürün veriminin elde edilebilmesi amaciyla sürdürdügü örnek projelerine bir yenisini daha ekledi. Denizli Büyüksehir Belediyesi bu çerçevede Bozkurt ilçesinin Inceler Mahallesinde 14 bin dekar alanin üzerinde 443 üreticinin kullanacagi tohum eleme makinesi ile Cumali Mahallesinde 21 bin 169 dekar alanda 128 üreticinin kullanacagi 5 ton kapasiteli kati gübre dagitma römorku hibe etti. Üreticilerin, maliyetlerini düsürmek ve is gücü gibi temini zor olan kaynaklardan tasarruf ederek daha karli yetistiricilik yapmalarini saglamak amaciyla gerçeklestirilen makine teslim törenine Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, AK Parti Bozkurt Ilçe Baskani Mehmet Mumcular, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Serhat Akbulut, Denizli Tarim ve Orman Müdürü Sakir Çinar ile çiftçiler katildi.



Baskan Osman Zolan burada yaptigi konusmada üretmenin çok kutsal bir is oldugunu belirterek, tarim ve hayvancilik desteklerinin her geçen gün artarak sürdügünü söyledi.

Bozkurtlu üreticilerden gelen kati gübre dagitma römorku ve tohum eleme makinesi talebini hemen yerine getirdiklerini ve sunduklari destegin faydalarini anlatan Baskan Zolan, desteklerin hayirli ugurlu olmasini dileyerek, “Bereketli olsun insallah ürünleriniz. Böyle güzel isler yaparak yolumuza devam etmeyi Allah’im hepimize nasip etsin” dedi.



“Üreten bizim basimizin tacidir”

Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak tarimsal anlamda pek çok çalisma gerçeklestirdiklerini, 50 kalemi askin kirsal desteklerinin sürdügünü ve Denizli Büyüksehir Belediyesi olarak kirsalda yaptiklari makine, ekipman, tohum, damizlik koç ve teke gibi destekleri tek tek anlatan Baskan Zolan, “ Üreten bizim basimizin tacidir. Üretmekle biz daha güçlü oluruz. Insallah o güce katki saglamak için yaninizdayiz. Tohum eleme makinesi ve kati gübre dagitma römorkumuz Incelerimize, Cumalimiza, Bozkurtumuza ve tüm çiftçilerimize hayirli ve ugurlu olsun” diye konustu.

Konusmanin ardindan Baskan Zolan ve beraberindekiler Bozkurt ilçesine hibe edilen kati gübre dagitma römorku ile tohum eleme makinesini inceledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile