Bozok Üniversitesi Rektörü Karadag, Üniversiteye Yönelik Elestirilere Yanit Verdi

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, üniversitelerin politik tartismalarin disinda tutulmasi gerektigini söyledi.

Rektörlük binasinda basin toplantisi düzenleyen Karadag, yaptiklari çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Üniversitelerin sehirlerin lokomotifi oldugunu ve Yozgat için de Bozok Üniversitesinin çok anlamli ve degerli oldugunu belirten Karadag, "Hem yerel dinamikler hem de bu bölgenin degerleri, üniversitemizi objektif olarak degerlendirsin. Elestirilecek bir tarafi varsa elestirsinler. Bizi uyarmak, üniversitemizin daha iyi hizmetler ve akademiye daha güçlü katki yapmasi açisindan bizi uyarsinlar, elestirsinler." dedi.

Karadag, sunlari kaydetti:

"Maalesef bütçe görüsmeleri sirsinda CHP Milletvekilimiz Ali Keven Bey, meclis kürsüsünde bakanimiza bir seyler sordu. Tabi bu bizi üzdü. Bölümlerin kapandigindan bahsetti, Veteriner Fakültesi binasinin olmamasindan bahsetti. Tip Fakültesi'nin yeterli sayida ögretim üyesinin olmadigindan bahsetti. 'Gelecegin hekimlerini yetistiriyoruz ama hoca yok' dedi. Baktigimizda 10 tane söylediginin 1 tanesi dogruysa 9 tanesi dogru degildi, gerçek degildi. Yozgat'in bir milletvekili olarak biz sunu beklerdik. Isin asli astari nedir gerçekten üniversitenin bahsedilen temelde ciddi sorunlari var mi? Her zaman kapimiz açik, bizzat gelseydi kendisini agirlasaydik. Biz el birligiyle güç birligiyle üniversiteyi politikanin bir argümani olarak degil de politikalar üstü bir zeminde görmemiz gerekir diye düsünüyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile