Bozok Yaylasi Dünya Rafting Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

Bozok Yaylasi Dünya Rafting Sampiyonasi'na Hazirlaniyor

Yozgat’in Çekerek ilçesinde, Haziran ayi sonu ve Temmuz ayi basinda gerçeklestirilmesi planlanan Dünya Rafting Sampiyonasi heyecani yasaniyor.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay’in destekleri ile Türkiye Rafting Federasyonu ve Çekerek Belediyesince ilçeye kazandirilan, insasinda sona gelinen yapay rafting parkuru, Dünya Sampiyonasi için hazirlaniyor. 2 bin 500 metre turizm parkuru, 700 metre sportif parkur, bungalov evler, yürüme yollari, bisiklet yollari, trekking alanlari ile proje tamamlanmasinin ardindan dünya ve ülke genelinde birçok sporcuya ve sporsevere ev sahipligi yapacak.

Yozgat’i ve ilçe halkini, haziran ve temmuz aylarinda gerçeklestirilmesi planlanan Dünya Rafting Sampiyonasi heyecani sararken vatandaslarin da merakli bekleyisi sürüyor. Çekerek halki gerçeklestirilecek bu organizasyonlarin ilçeye sportif, kültürel ve ekonomik anlamda katki saglayacagini düsünüyor.

2022 yilinin Mart ayinda ise yapay parkur alanina ilk suyun birakilmasi ile birlikte Türkiye Rafting Federasyonu Baskani Fikret Yardimci, Çekerek Kaymakami Hayrettin Bugra Güzel ve Belediye Baskani Eyyüp Çakir ile birlikte rafting parkurunu test etmislerdi.

Çekerek ilçesinde yasayan vatandaslardan Mücahit Uslu, “Iç Anadolu Bölgesinde ilk ve tek olan bir rafting parkuru ilçemize yapildi. Bu organizasyonun yerli ve yabanci turist açisindan ilçemize katki saglayacagini düsünüyorum. Avrupa standartlarina göre yapilmis bir tesis. Içinde bungalov evlerin sosyal faaliyetlerin oldugu güzel bir tesis oldu. Nasip olursa haziran ayi sonu ve temmuz ayi baslarinda da dünya sampiyonasi düzenlenecek. O aylarda bu organizasyonlarin, insallah ilçemizin yerel halkina katki saglayacagini düsünüyorum. Ilçe halki olarak emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. O günü sabirsizlikla bekliyoruz. Heyecanliyiz, umutluyuz” dedi.

Talha Simsek ise, “Buraya hafta sonlari Yozgat’in Sorgun ilçesinden geliyoruz. Buraya rafting alani yapiliyor, turizme katkisi olacak. Gençler için çok iyi bir sportif alan olacak. Biz çok memnunuz. Cumhurbaskani Yardimcimiz Fuat Oktay’a ve belediye baskanimiza tesekkür ediyoruz. Sampiyonayi sosyal medyadan takip ediyoruz, sampiyona baslayinca biz de izlemeye gelecegiz. Emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Ilçelerinde bu tarzda bir organizasyonun gerçeklestirilecegi için mutlu oldugunu belirten Orhan Köroglu da, “Biz Çekerek halki olarak bu konuda çok sevinçliyiz. Ilçemize bu yatirimi kazandiran emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Ilçemiz sportif, kültürel ve turizm açisindan gelisecek ve Türkiye’nin dünyanin her yerinden gelecek turistleri bekliyoruz. Insallah Çekerek ilçemiz, bu faaliyetlerle ismini dünyaya duyurur, temennimiz bu yönde. Ilçemize dünyanin her yerinden gelecek rafting sporcularini ve rafting severleri bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile