Bozüyük'ten Kısa Kısa

Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, Özürlü ve Engelliler Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette, dernek başkanı İsmail Çelik ve üyeler ile sohbet eden Şakalar, engellilerin sorunlarını dinledi.

Hiç kimsenin ileride engelli olamayacağı konusunda bir garantisinin olmadığını dile getiren Şakalar, derneğe ellerinden geldiği kadar yardımcı olacaklarını söyledi.

Çelik de dernek olarak bütün engel gruplarına hitap ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bozüyük Belediyesi ve derneğimizin ortaklaşa düzenlediği sportif faaliyetlere, 28 engelli üyemiz ile katılıyoruz. Dernek olarak, bazı sıkıntılarımız var. Derneğimizin binası, engellilerimize hitap edemiyor. Hizmete erişimde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Genelde resmi binaların tüm katlarına ulaşamıyoruz. İşsiz engellimiz çok fazla. İlçemizdeki fabrikaların engelli işçi çalıştırmaya daha sıcak bakmalarını istiyoruz. İŞKUR'a kayıt olduğu zaman, fabrikanın kapısından çevrilmiyoruz ama daha sonra sürekli bekliyoruz. İŞKUR ile işbirliği içerisinde projeler geliştirerek, engellilerimizi meslek edindirme ve gelir elde etmesini sağlamak istiyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor."

Çelik, dernek üyeleri olarak Çanakkale gezisi düzenlemek istediklerini de sözlerine ekledi.

-Bozüyük Halk Eğitim Merkezi'nde açılan tekvando kursuna yoğun ilgi

Bozüyük ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan sportif kurslardan biri olan tekvando kursuna yoğun ilgi olduğunu bildirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, Bozüyük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği projeler kapsamında, kentte yüzlerce çocuğun spor yapma imkanı bulduğunu söyledi.

En ilgi çeken spor dallarının başında tekvandonun geldiğini dile getirten Tospatlı, kurslarda başarılı olan sporcuların, turnuvalarda milli forma altında ülkeyi temsil ettiğini, her çocuğun, eğitim-öğretimi yanında bir sosyal aktivitenin içinde olması gerektiğini, bu nedenle de Halk Eğitim Merkezi olarak ihtiyacı karşılamaya çalıştıklarını ifade etti.

-Tüketici Hakları Derneği Şube Başkanı Sabırlı'dan, Kurban Bayram öncesi uyarı

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı, bayram öncesinde merdiven altı üretilen maliyeti düşük, denetimden uzak ve ucuza satılan tatlılarda kullanılan tatlandırıcıların mide, kalp ve damar hastalıklarına yol açtığını bildirdi.

Sabırlı, yaptığı yazılı açıklamada, sağlığı tehdit eden ve tatlı imalatında kullanılan tatlandırıcılara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunarak, tüketicilerin kalite araştırması yapması gerektiğini kaydetti.

Bazı tarlı üreticilerinin, daha ucuz olduğu için doğal şeker yerine tatlandırıcı kullandığını belirten Sabırlı, doğal pancar şekerinden üretilen tatlıların tercih edilmesi gerektiğini ifade etti.

-ADD Bozüyük Şube Başkanı Aksu

Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şube Başkanı Mustafa Aksu, öğrenci andının, millet olmanın temel taşı olduğunu bildirdi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin her gün büyük bir coşkuyla söylediği, içeriğinde Türk milletinin bireyi olmanın, doğruluğun, çalışkan olmanın, büyükleri saymanın, küçükleri sevmenin, yurdu ve milleti sevmenin anlatıldığı, son cümlesinin, "Ne mutlu, Türk'üm diyene" olduğu öğrenci andının kaldırılmasının, milleti şaşkınlığa ve kızgınlığa sevk ettiğini savundu.

Andın, Türk milletine katkı yaptığını kaydeden Aksu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti kavramı, ırkçı bir kavram değildir. Etnik kökenleri farklı da olsa, Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes, Türk'tür. Bu kavramları sorgulamak, üzerinde yaşadığımız vatanımızı ve Cumhuriyet'imizi parçalanma sürecine, yurttaşlarımızı da çatışmaya sürükler."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile