Bozyazi'da Ilkögretim Haftasi Kutlandi

Bozyazi'da Ilkögretim Haftasi Kutlandi

İçel’in Bozyazi ilçesinde 2023-2024 egitim ve ögretim yili ’Ilkögretim Haftasi’ etkinligi yapildi.

Bozyazi Ilkokulu bahçesinde düzenlenen törende, günün önem ve anlamini belirten konusma Bozyazi Ilkokulu Rehberlik Ögretmeni Erol Özkan tarafindan yapildi. Özkan, ilkögretim haftasinin kutlandigi bugünde Atatürk’ün özledigi çagdas uygarlik düzeyinin ancak bilgi ile mümkün olacaginin bilinciyle 2023-2024 egitim ögretim yilina basladiklarini söyledi.

Özkan, “Ilkögretim haftasi, çagdas egitimin gerçeklerinin konusuldugu ilkögretimin okuma-yazmanin öneminin kisiye ve topluma sagladigi yararlarinin anlatildigi bir haftadir. Atatürk’ün hedef gösterdigi çagdas uygarlik düzeyinin üstüne çikabilmek Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçeklestirmede en büyük önderimiz ise bilgi olmalidir. Bu bilgileri kullanan ögrenciler bilimi ve teknolojiyi kabul etmis, edindigi bilgileri yasamda karsilastigi problemleri çözmede kullanabilen insanlar olmalidir" dedi.

Egitim kurumlari arasinda önemli bir yere sahip olan ilkögretim okullarinin, bu bilgilerin temelinin atildigi bir kurum oldugunu kaydeden Özkan, "Hayatta basarili olmak, okuma yazma ögrenmekle baslar. Sonrasinda ögrendiklerimizle ise iyiyle kötüyü, dogruyla yanlisi, bilim ile çagdas medeniyetler seviyesine ulasiriz. Ülkemizi daha güzel, daha aydinlik günlere ulastirmak için egitimli insanlar olmali ve basögretmenimiz Atatürk’ün izinden bir an olsun ayrilmamaliyiz. Kisilerin önce kendisine sonra aile ve çevrelerine yararli olmalari ancak egitimle mümkün olacaktir. Bir ülkenin gelismislik düzeyi egitimli insan sayisiyla ölçülür" diye konustu.

Yapilan konusmanin ardindan ögrencilerin hazirladigi gösteriler sunuldu. Bozyazi Kaymakami Tuncay Topsakaloglu tarafindan 2023-2024 egitim ve ögretim yilinin zili çalindi. Kaymakam Topsakaloglu ve beraberindekiler siniflari gezerek ögrencilere basarili bir egitim ve ögretim yili temennisinde bulundular. Topsakaloglu, ögrencilerin siralarina oturarak heyecanlarina ortak oldu. Kaymakam Topsakaloglu ayrica ilkokulun yaninda bulunan Bozyazi Halk Egitim Merkezi Müdürlügünü de ziyaret ederek yetkililer tarafindan verilen kurslar hakkinda bilgilendirildi.

Ilkögretim Haftasi etkinligine Bozyazi Kaymakami Tuncay Topsakaloglu, Belediye Baskan Vekili Behçet Kahvecioglu, Ilçe Emniyet Müdürü Ömer Ceylan, Ilçe Jandarma Komutani Yunus Güven, Sahil Güvenlik Bot Komutani Süleyman Safak, Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Alper Ünver, kurum amirleri, ögretmenler ögrenciler ve veliler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile