Bozyigit Açiklamasi ' Bu Essiz Eserin Her Dizesinde Aziz Türk Milletinin Kahramanligini Görmekteyiz'

Bozyigit Açiklamasi ' Bu Essiz Eserin Her Dizesinde Aziz Türk Milletinin Kahramanligini Görmekteyiz'

Egitimci Is Insani Onur Feridun Bozyigit, 12 Mart Istiklal Marsinin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Bozyigit, yayimladigi mesajda , “Merhum Mehmet Akif’in bu essiz eserinin her dizesinde Aziz Türk milletinin kahramanligini, fedakârligini ve bagimsizlik düsüncesini görmekteyiz” ifadelerini kullandi.

Bozyigit, “ Üstün bir mücadele ve kahramanliklarla kazanilan Kurtulus Savasi sonrasi, Milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Kahraman Ordumuza” hitaben yazmis oldugu siir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan Istiklal Marsi olarak kabul edilmistir. Milli Sairimiz ve ayni zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk milletvekilleri arasinda yer alan Mehmet Akif Ersoy, yazdigi Istiklal Marsi dolayisiyla verilen ödülü kabul etmeyip, “Milli Mars para ile yazilmaz” diyerek “Darül Mesai” adli bir hayir kurumuna bagislamistir” dedi.

Milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy, bu essiz eseriyle Türk milletine vatan ve bayrak sevgisi, birlik, beraberlik, ortak düsünce ve degerler ekseninde bulusturarak zirvelestirdigini söyleyen Bozyigit, " Merhum Mehmet Akif’in bu essiz eserinin her dizesinde Aziz Türk milletinin kahramanligini, fedakârligini ve bagimsizlik düsüncesini görmekteyiz. Mehmet Akif, “O siir, milletin o günkü heyecaninin bir ifadesidir, o günleri yasamak lazim, o siir artik benim degildir, o milletimindir” diyerek bu essiz siirini Aziz Türk milletine hediye etmistir. Istiklal Marsi, tam bagimsizlik ve kurtulus savasi mücadelesi veren kahraman ordumuzun gösterdigi iman, inanç, cesaret, kararlilik ve hürriyet askini en güzel ve coskulu bir sekilde ifade etmektedir. Yüce Türk Milletinin, Kahraman ordumuzun hiçbir dayatmaya boyun egmeyecegini duyuran, gerektiginde milletimizin birlik ve beraberlik ile basaramayacagi hiçbir seyin olmayacaginin da sembolü olmustur. Bizlere her zaman moral ve güç kaynagi olan Istiklal Marsimizin kabulünün 102.ci Yil dönümünü kutluyor, Basta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, kurtulus mücadelemizde sehit düsen tüm kahraman askerlerimizi, Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, sükran ve minnetle aniyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile