Brand Week'de Bir Eğitim Markası

Brand Week'de Bir Eğitim Markası

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen pazarlama, iletişim ve yaratıcılık liderlerinin buluşma noktası Brand Week İstanbul’da bu yıl ilk kez bir eğitim kurumu olarak Bahçeşehir Okulları yer alıyor.

Türkiye’den ve dünyadan birçok pazarlama iletişimi profesyonelini ağırlayan etkinlik Brand Week İstanbul’da bu yıl Bahçeşehir Okulları ilk kez bir eğitim kurumu olarak yerini aldı. "Brand Week her yıl alanında iddialı lider markaları bir araya getiriyor. Ortak özellikleri Türkiye’de sadece lider ve güçlü markalar olmaları değil Türkiye’nin en sevilen ve en beğenilen markaları olmaları" diyen Bahçeşehir Okulları Genel Müdür Yardımcısı Özlem Dağ, "Bir eğitim kurumu olarak ilk defa biz bu organizasyonda yer alıyoruz. Bizim için çok gurur verici çünkü Türkiye’nin en başarılı ve lider kurumuyuz, öncüyüz bunu biliyoruz ama bununla birlikte Türkiye’nin en sevilen, beğenilen ve güvenilen markasıyız" diye konuştu.

Bahçeşehir Koleji’nin Brand Week’de yer alan etkinliklerine değinen Özlem Dağ, şu açıklamalarda bulundu: "Brand Week’de birçok etkinlikle yer alıyoruz. Bunlardan en önemlisi eğitim deneyimi alan standımız. Bu standda Türkiye’de öncülüğünü yaptığımız STEM eğitiminin en önemli yapı taşlarından olan kodlama ve robotik uygulamalarından birer küçük örnek sunuyoruz. Ziyaretçilerimiz bunu deneyimleyecekler. Standda ziyaretçilere Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz bu benzersiz eğitim sistemini anlatıyor. Bu öğrenciler 11 yıl önce kurulan ilk STEM okulu olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji lisesinin öğrencileri. Aslında Türkiye’nin de en başarılı çocukları. Türkiye’nin hatta dünyanın geleceğinde fark yapacak başarılı çocuklar." Farklı bir etkinliğin de ortaokul öğrencilerinin hazırladığı afişlerden oluştuğunu söyleyen Dağ, "Bunun dışında bir sergi alanı var, ortaokul öğrencilerinin afişlerinin sergisi. Brand Week ruhuna uygun olarak çocuklarımız en sevdikleri ve güvendikleri markaların afişlerini hazırlıyorlar. Bütün Brand Week boyunca 21 Kasım’a kadar bu sergi gezilebilir" dedi.

Etkinliklerin üçüncü ayağında ise miniklerin Penguen Dergi Grubu’nun çizerleriyle birlikte bir atölye çalışması olduğunu ifade eden Özlem Dağ, "Burada da çocuklarımız Super Penguen çizecekler. Sponsoru olduğumuz Kids Marketing grubunda yer alacak. 3 ayaklı bir etkinlik planımız var" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİN YÜREKLERİNE DOKUNMAK DÜNYANIN GELECEĞİNDE İZ BIRAKMAK DEMEKTİR"

"Başarılı lider bir kurum olmak çok önemli ama her büyük başarılı kurum aynı zamanda bir marka olamıyor. Marka olmak meşakatli ve çok kıymetli bir iş" diye konuşan Dağ açıklamalarına şöyle devam etti: "Biz Bahçeşehir Koleji olarak kurucumuz Enver Yücel’in mottosuyla ’Kaliteli eğitimi Türkiye’nin her yerine taşıyoruz’ diyerek 22 yıl önce yola çıktık. Bu yolda çok çalışıyoruz. Bundan daha da önemlisi öğrencilerimiz için, onların yüreklerine dokunmak için, onların geleceklerinde fark olsun diye çalışıyoruz. Bu da bizim için Türkiye’nin ve dünyanın geleceğinde iz bırakmak demek. Bu amaçla çalıştığımız için de sadece Türkiye’nin en başarılı kurumu değil aynı zamanda en güvenilen ve en sevilen markasıyız. Bu da bizim için çok kıymetli."

"DERSLERDE ÖĞRENDİĞİMİZ BİLGİLERİ GERÇEK HAYATTA UYGULAYABİLİYORUZ"

"Derslerde öğrendiğimiz bilgileri STEM sayesinde gerçek hayatta da uygulayabiliyoruz" diyen Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 9. sınıf öğrencisi Eylül Ilgat Vatan, "Bugün tüm Bahçeşehir Okullarında STEM uygulaması sonucu yaptığımız bütün çalışmaları sergiliyoruz. Örneğin bu kuş evlerinin tasarımlarını tamamen biz yaptık. Ayrıca bunların hepsi birer sanat eseri. Katıldığımız First Lego Lig turnuvalarında yaptığımız robotlar da burada. First Lego Lig STEM sistemini uygulayan bir turnuva. Her sene bir tema seçiliyor. Geçen senenin teması ’senin dünyan senin sınıfın’ idi. Üst dönemlerimiz eğitimdeki sorunlarla ilgili konularda çalışmalar yapmıştı. Her sene bu robotların tasarımını o senenin konusuna göre yapıyoruz. Sonra da turnuvada robot kategorisinde yarışmaya katılıyoruz. Bu senenin teması ise ’çöpe çözüm çöple çözüm’ bu tema hakkında da yaptığımız çalışmalara devam ediyoruz" diye konuştu.

Tasarladıkları robotun görevlerini anlatan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 10. sınıf öğrencisi Burak Kaan Başar ise, Bu robot bizim o masadaki görevleri yapmak için kendi tasarladığımız özgün robotumuz. Masanın teması da eğitim. Yaptığımız ilk görevlerde topu kaleye atıyoruz, yani eğitimde sporun önemine değiniyoruz. Ayrıca robotik kol görevi var, oraya bir parça koyup beklenen halkayı alıyoruz. Yani robotik çalışmaların eğitime katkısına vurgu yapıyoruz. Bizden bekledikleri şey oradaki beceri halkalarını toplamak yani eğitimde kazandığımız becerileri bir araya getirip onları kullanabilmek ve bu yetenekleri birbiriyle harmanlayabilmek" dedi.

SÜPER PENGUEN EKİBİYLE ÇİZİM ATÖLYESİ

Etkinliğin 2. gününde 30 yetenekli Bahçeşehir Okulları öğrencisi Süper Penguen ekibiyle bir araya geldi ve bir süper karikatürün nasıl çizildiğini işin ustalarından öğrendi. İllüstratör Gökçe Akgül öğrencilere karikatür çizmenin ve bir süper kahraman yaratmanın püf noktalarını anlatırken öğrenciler de yaptıkları çizimlerle ünlü illüstratörün hayranlığını kazandı. Bahçeşehir okulları öğrencileri daha sonra atölye çalışmasına süper poster çalışması ile devam etti. Öğrencilerin boyadığı 30 ayrı parçadan oluşan dev poster önce Brand Week’te sergilenecek ve Süper Penguen ile birlikte afiş olarak dağıtılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile