Bratislava Ilk Kez Direkt Uçusla Istanbul'a Baglandi

Bratislava Ilk Kez Direkt Uçusla Istanbul'a Baglandi

Istanbul Sabiha Gökçen’den, Slovakya’ya direkt uçuslar basladi. Pegasus Havayollari, 15 Mayis’tan itibaren Istanbul Sabiha Gökçen’den ilk kez Slovakya’nin baskenti Bratislava’ya (BTS) yeni uluslararasi seferlere basladi.



Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani (ISG), yeni rotalarla Istanbul’dan Avrupa’ya seyahat deneyimini çesitlendiriyor. ISG’nin güçlü is ortaklarindan Pegasus Havayollari, 15 Mayis’tan itibaren Istanbul Sabiha Gökçen’den ilk kez Slovakya’nin baskenti Bratislava’ya (BTS) yeni uluslararasi seferlere basladi.

Bu yeni rota, Pegasus Havayollari’nin 2024 yilinda Hirvatistan’da Zagreb (ZAG), Misir’da Sfenks (SPX), Kazakistan’da Aktau (SCO), Bulgaristan’da Sofya (SOF) ve Moldova’da Kisinev’den (RMO) sonra baslattigi 6. yeni uluslararasi hatti oldu. Istanbul Sabiha Gökçen (SAW) ile Bratislava (BTS) arasinda çarsamba ve pazar günleri olmak üzere haftada 2 kez uçus yapilacak.

2023 yilini tüm zamanlarin yolcu trafigi rekoruyla tamamlayan Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani, art arda eklenen yeni rotalarla Istanbul’dan dünyanin pek çok sehrine seyahat deneyimini çesitlendiriyor. Kolay ulasim imkânlari ile “sehrin havalimani” olan Istanbul Sabiha Gökçen’den artik Orta Avrupa’nin kalbine seyahat etmek çok kolay. Tuna Nehri ve Morava Nehri kiyisinda yer alan Bratislava, Avusturya ve Macaristan olmak üzere iki egemen devlete siniri olan tek baskent olarak Avusturya, Bulgar, Hirvat, Çek, Alman, Macar, Yahudilik gibi pek çok kültürel, tarihsel ve dini izi bir arada barindiriyor. Eski sehir bölgesindeki dar sokaklar, renkli binalar ve Gotik tarzda kiliseler, geçmisi günümüze tasiyan, mutlaka görülmesi gereken özel adresler arasinda. Sehrin siluetine hakim olan ünlü Bratislava Kalesi ise muhtesem panoramik manzarasiyla sehrin en önemli simgelerinden biri. Dogal güzellikleri, Orta Çag yogun olmak üzere tarihi zenginlikleri, kültürel çesitliligi, modern atmosferiyle Istanbul’a benzerlik gösteren Bratislava üzerinden farkli destinasyonlara geçis de mümkün.

Yeni hat 23 bin uluslararasi yolcu kazandiracak

Bu yeni hattin Sabiha Gökçen’e yilin geri kalaninda ek olarak 23 bin uluslararasi yolcu getirmesi bekleniyor. Istanbul Sabiha Gökçen Uluslararasi Havalimani böylece 53 ülkede 40 iç hat ve 122 dis hat noktasina hizmet verir hale gelirken genel olarak 162 destinasyona güçlü sekilde baglanacak. Sabiha Gökçen, 2024’ün ilk aylarindan itibaren yolcu sayisini düzenli olarak artirmaya devam ediyor.

“Avrupa baglantilarimiz güçleniyor”

ISG Icra Kurulu Baskani (CEO) Serhat Sogukpinar, “Sabiha Gökçen Havalimani olarak, turizm sezonunun basinda açilan bu yeni hat ile gözbebegimiz Istanbul’u Avrupa’nin köklü sehirlerinden birine daha direkt uçus ile baglayarak seyahat deneyimini artiriyoruz. Hem Istanbul’dan Bratislava’ya hem de Bratislava’dan Istanbul’a seyahat edecek olan misafirlerimize konfor ve kolaylik saglamak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Avrupa’nin göbegi sayilan Bratislava’ya uzanan bu hat, ISG’nin Avrupa baglantilarini güçlendiren önemli gördügümüz is birliklerinden birini olusturmakta. Ülkemize hayirli olmasini diliyoruz” degerlendirmesini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile