Breivik, Saldırılarının Yankı Uyandırıp Uyandırmadığını Merak Ediyor

Norveç’te 76 kişiyi öldüren saldırgan Anders Behring Breivik, eyleminin dünyada yankı uyandırıp uyandırmadığını merak ediyor.

Norveç’te 76 kişiyi öldüren saldırgan Anders Behring Breivik, eyleminin dünyada yankı uyandırıp uyandırmadığını merak ediyor. Saldırganın avukatlığını yapan Geir Lippestad, Breivik’in organize ettiği saldırı ve katliama, medyanın duyduğu yoğun ilginin farkında olduğunu belirtti. Lippestad, “Breivik, hem hayata geçirdiği terör saldırılarının gerek birçok TV‘lerde gerekse Norveç dışındaki büyük medyalarda etki meydana getirip-getirmediğini soruyor hem yaptıklarından pişman olmadığını belirtiyor hem de bu sarsıcı olayları yapmasının zor ama kaçınılmaz olduğunu söylüyor ” şeklinde konuştu.

    Norveç‘in günlük gazetelerinden Dagbladet‘e açıklamalarda bulunan Lippestad‘a göre, Breivik‘in A ve B planlarının da vardı. Breiivik, bu planlardan B planını hayata geçirdiği, avukatı diğer planlara dair herhangi bir yorumda bulunmayacağı söyledi.

    Avukat Geir Lippestad açıklamasında ayrıca “Ama müvekkilim, suçluluğunu ve tutukluluğunu kabul etmek istemiyor” dedi. Ayrıca, Lippestad, Brevik‘in çok konuştuğunu, oldukça sakin olduğunu, devamlı yaptığı şeylerden bahsettiğini ve enerjili ve hareketli olduğunu sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile