Brent Petrolün Varil Fiyati 73,09 Dolar

Brent petrolün varili uluslararasi piyasalarda 73,09 dolardan islem görüyor.

Dün 75,99 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyati, günü 73,43 dolar seviyesinde tamamladi. Brent petrolün varili, bugün saat 10.20 itibariyla kapanisa göre yüzde 0,46 düsüsle 73,09 dolardan islem gördü. Ayni dakikalarda Bati Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 71,83 dolardan alici buldu.

Petrol Ihraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC disi bazi üretici ülkelerden olusan OPEC+ grubunun agustos ayi itibariyla uygulanacak üretim politikasini belirleyecegi toplantiyi, üye ülkeler arasindaki anlasmazlik nedeniyle pazartesi günü iptal etmesinin arz tarafinda olusturdugu belirsizligin fiyatlar üzerindeki etkisi devam ediyor.

Uzmanlar, toplantinin iptalinden bu yana ani yükselis ve düsüslerin görüldügü petrol fiyatlarinda, OPEC+ ülkeleri arasindaki anlasmazligin piyasada düzensiz üretime neden olabilecegi endiselerini artirmasinin etkili oldugunu ifade ediyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) varyantlarinin olusturdugu talep belirsizligi de fiyatlar üzerinde baski olusturmaya devam ediyor.

Dünya genelinde Kovid-19'un "delta" varyantinin yayiliminin hizlanmasi, yeni bir dalgaya iliskin endiseleri artirirken, bu kapsamda birçok ülkede tekrar alinan karantina önlemleri ile seyahat kisitlamalarinin yeniden gündeme gelmesi petrol talebi görünümünü olumsuz etkiliyor.

Son olarak, dünyanin dördüncü en büyük petrol ithalatçisi Japonya, artis trendini koruyan Kovid-19 vakalarina karsi baskent Tokyo'da agustos sonuna kadar olaganüstü hal ilan etmeye hazirlaniyor.

Öte yandan fiyatlar, ABD'nin ticari ham petrol stoklarinda düsüs öngörüsünün ülkede talebin artisa geçtigi algisini güçlendirmesiyle destek buluyor.

Amerikan Petrol Enstitüsünün öngörüsüne göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarinda geçen hafta bir önceki haftaya göre 7 milyon 983 bin varille beklentinin üzerinde düstü. Piyasa beklentisi ise stoklarin 3 milyon 925 bin varil azalacagi yönünde. ABD Enerji Enformasyon Idaresinin resmi petrol stok verileri bugün açiklanacak.

Brent petrolde teknik olarak 73,59 ile 74,18 dolar araliginin direnç, 73 ile 72,41 dolar araliginin ise destek bölgesi olarak izlenebilecegi belirtiliyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile