Briçte Hedef Avrupa Şampiyonluğu

Briçte Hedef Avrupa Şampiyonluğu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan 9

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapılan 9. Avrupa Şampiyon Kulüpler Briç Şampiyonası Ege Palas Oteli'nde başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Briç Takımı, 14 Kasım'a dek sürecek ve Türkiye'nin yanı sıra İtalya, Almanya, Hollanda, Polonya, İsveç, Rusya, İsrail, İzlanda ve Bulgaristan'dan 12 takım ve yaklaşık 100 sporcunun katıldığı şampiyonanın favorileri arasında yer alıyor.
"İDDİALIYIZ"
İstanbul Çerkezköy takımı ile birlikte ülkemizi şampiyonada temsil edecek 2010 yılı Türkiye Şampiyonu İzmir Büyükşehir Belediyesi Briç Takımı'nın Koordinatörü Nail Yavuz, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Organizasyonun Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirten Yavuz, şöyle devam etti: "Şampiyonaya birçok kent talip oldu ama Federasyon, Türkiye'nin batıya dönük yüzü İzmir'de yapılmasına karar verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle 9. Avrupa Şampiyon Kulüpler Briç Şampiyonası'nın ev sahipliğini yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu turnuvada ülkemizi Türkiye Şampiyonu sıfatıyla temsil ediyor. Türkiye'nin en iyi oyuncuları bizim takımımızda mücadele ediyor. Bu da Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla mümkün oluyor. Buradan kendisine teşekkür ediyoruz."
"EVİMİZDE AVANTAJLIYIZ"
Bugüne dek katıldığı organizasyonlarda büyük başarılar eden ve bunların yanına Türkiye ve Balkan Şampiyonu unvanlarını da eklemek isteyen İzmir temsilcisinin takım kaptanı Nafiz Zorlu da şampiyonluk için iddialı konuştu: "Büyükşehir'in briç branşını 4 yıl önce kurduk ve büyük destek gördük. Bunun üçünde Türkiye şampiyonu olduk. Çok iyi bir takımımız var. Avrupa'da ilk ona girmiş ülkelerin şampiyonları bu şampiyonaya katılıyor. Bizim bu turnuvayı kazanacak gücümüz var. Evimizde biraz daha avantajlıyız. Bunun İzmir'de olmasının en büyük nedeni, Büyükşehir Belediyesi'nin koymuş olduğu katkıdır."
Şampiyonanın ödül töreni 14 Kasım akşamı Tarihi Havagazı Fabrikası'nda yapılacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile