Brüksel 'Özgürlük Konvoyu'na Karsi Teyakkuzda

Brüksel 'Özgürlük Konvoyu'na Karsi Teyakkuzda

Kanada’da baslayan ve Fransa’da devam eden ’Özgürlük Konvoyu’nun Belçika’da da gösteri yapmak için yola çiktiginin bildirilmesinin ardindan Brüksel polisi alarma geçti.

Kanada’da baslayan ve Hollanda ile Fransa gibi bazi Avrupa ülkelerinde de yapilan Covid-19 asi karsitlarinin ’Özgürlük Konvoyu’ protestosunun Brüksel’de da yapilacagi duyuruldu. Sosyal medyada kisa sürede organize olan asi karsiti eylemcilerin Avrupa Birligi’nin (AB) baskenti Brüksel’de gösteri düzenlemesine karsi güvenlik güçleri harekete geçti. Belçika Içisleri Bakani Annelies Verlinden, Brüksel Bölge Basbakani Rudi Vervoort ve Brüksel Merkez Belediye Baskani Philippe Close tarafindan yapilan açiklamada, Brüksel’de araçli gösteri düzenlenmesinin sali gününe kadar yasaklandigi belirtildi. Ülkedeki polis ekiplerinin ise muhtemel gösteri ihtimaline karsi teyakkuza geçirildigi ve konvoyun Brüksel’e girisine kesinlikle izin verilmemesi talimatiyla görevlendirildigi bildirildi.

Ayrica açiklamada, gösteriye katilmak isteyen araçlarin Brüksel içine alinmayacagi ancak Atomium ve Mini Europe parkinin yer aldigi Heysel Stadyumu C parki alaninda toplanabilecekleri bilgisi paylasildi.

Konvoyun Brüksel’e ne zaman ulasacagi belli degil

Fransa’dan Belçika’ya gelecek olan Özgürlük Konvoyu’nun bugün Fransa’nin sinir sehri Lille’de toplanarak harekete geçecegi bildirildi.

Söz konusu konvoyun Brüksel’e ne zaman ulasacagi ise henüz bilinmiyor. Konvoyun Brüksel’e girisi ihtimaline karsi görevlendirilen güvenlik güçlerine saldiri olmasi halinde yakalama emri verildigi, protestocularin polise direnme halinde ise 2 bin 400 euro para cezasi ve 6 aydan 10 yila kadar hapis cezasi ile yargilanacaklari uyarisi yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile