BTK alternatif erişimlere sınırlama olmayacak

BTK alternatif erişimlere sınırlama olmayacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internetten güvenli hizmet alma seçeneğinin İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından sunulacağını, kurumun düzenleme dışında bir faaliyetinin mevcut olmadığını bildirdi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Güvenli İnternet Hizmeti Düzenlemesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada. Elektronik Haberleşme Sektöründe Tüketici Hakları Yönetmeliği‘nin getirdiği İşletmecilere İnternetin Güvenli Kullanımına yönelik ücretsiz alternatif hizmet sunma yükümlülüğünün ne şekilde uygulanacağına ilişkin usul ve esasların Güvenli İnternet Hizmeti adı altında, BTK tarafından düzenlendiği hatırlatıldı. Güvenli İnternet İşlemleri‘nin İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından

gerçekleştirildiğine işaret edilen açıklamada, "Güvenli İnternet Hizmeti düzenlemesinde de İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından altyapısı oluşturularak isteyen kullanıcılara internetten güvenli hizmet alma seçeneği İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından sunulacaktır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun düzenleme dışında bir faaliyeti mevcut değildir" denildi.

Açıklamada, internetin doğası gereği internet trafiğinin tek bir noktadan geçmediği belirtilerek, dolayısıyla bu hizmet kapsamında, tüm internet trafiğinin bir noktada toplanması ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu‘na taşınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığı kaydedildi. Açıklamada, "Güvenli İnternet Hizmeti‘ni talep edecek aboneler bu isteklerini hizmet aldıkları işletmeciye bildireceklerdir. Güvenli İnternet Hizmeti almak isteyen abonelere işletmeciler tarafından bir kullanıcı adı ve

parola tahsis edilecektir. Aboneler istedikleri an kullanıcı adı ve parola bilgileri ile profiller arasında geçiş yapabilecekleri gibi istedikleri zaman standart profil denilen mevcut internet kullanımına devam edebilecektir. Hatta aboneler istedikleri an Güvenli İnternet Hizmetini iptal ettirebileceklerdir. Bu hizmet, İnternet Servis Sağlayıcılar tarafından 22 Ağustos 2011 tarihinden itibaren başlatılacaktır" denildi.

Güvenli İnternet Hizmeti‘nin tüketici hakları kapsamında yapılan bir düzenleme olduğuna da dikkat çekilen açıklamada, "İnternet ortamında işlenen suçlarla mücadele ise farklı bir süreç olup, 5651 sayılı Kanun ve mevcut mevzuat düzenlemeleri kapsamında sürdürülmektedir. Dolayısıyla mevcut uygulamada var olduğu gibi DNS değişikliği benzeri alternatif erişim yollarıyla erişimi engellenen web sitelerine erişilmesi konusunda bir değişiklik söz konusu değildir" ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile