BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Abidin Sakir Özen, toplantida yaptigi konusmada, ekonomide önemli bir degisimin yasandigini söyledi.
Dünyada yeni girisimlerle olusturulan ekonomik degerin yüzde 78’inin 7 ülkede bulunan 11 sehirde toplandigini ifade eden Özen, “Globallesme ile birlikte tüm dünyada rekabet, ülkelerden ziyade sehirler arasinda yasanmaya basladi.
Bilgi temelli teknoloji dönüsümüyle birlikte üniversitelerimiz, artik yürütmekte olduklari Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri ile endüstrinin problemlerine yenilikçi çözümler sunmakla kalmiyor, ayni zamanda kent ve ülke ekonomimizin küresel düzeydeki rekabetçiliginin gelisiminde de kritik rol üstleniyor. Konsey çalismalarimizla Bursa’da bilginin yeni girisimlerle daha fazla bütünlestigi ve sektörlerimize katma deger olarak yansidigi güçlü bir yapiyi insa etmeyi amaçliyoruz.” dedi.
Diyalog ve isbirligi vurgusu
Girisimcilik ve Üniversite - Sanayi Isbirligi Konseyi Baskani Hakan Hacizade, ‘Sektörel Konsey’ yapilanmasinin kentin geleceginde söz sahibi olan tüm dinamikleri ayni masa etrafinda bulusturdugunu söyledi.
BTSO meclis ve komite üyelerinden sivil toplum kuruluslarina, üniversite ve akademik odalardan kamu kurum temsilcilere kadar konseyin her bir üyesinin sektörün gelisimine destek olacak projelerin olusmasina degerli katkilar sagladigini ifade eden Hacizade, “Kentimizde üniversite-sanayi isbirligi ve girisimciligin gelisimini hizlandiracak stratejileri belirlemeyi ve bu alandaki projelere öncülük etmeyi hedefliyoruz. Konseyimizin ilk toplantisinda 2 gün boyunca önemli gündem basliklarini görüstük. Tüm paydaslarimizla güçlü bir diyalog ve isbirligi içerisinde toplantimiza katki sagladi. Bizlere bu imkâni saglayan BTSO Yönetim Kurulu Baskanimiz Sayin Ibrahim Burkay’a tesekkür ediyorum.” dedi.
“Konsey üyelerinin heyecani bizleri motive etti”
Konsey Baskan Yardimcisi Ömer Kocakusak, konseyin bu dönem ilk defa yapilandigini belirterek, “Üyelerimizin çalistaydaki heyecani bizleri motive etti. Üniversite ve sanayi arasinda güçlü isbirliklerinin kurulacagi anlamli bir organizasyonu gerçeklestirdik. Konsey çalismalarimiz çerçevesinde, ‘Markalasma, Sürdürülebilirlik, Yönetisim ve Dijitallesme’ olmak üzere 4 ana baslik belirledik. Konsey üyelerimiz, bu alanda yapilacak çalismalar için görüslerini aktardilar. Tüm sonuçlar ortak havuzda biriktirildi. Hazirlanan raporla kisa vadede ulasilabilir hedefler dogrultusunda harekete geçmis olacagiz. Sadece Bursamiz için degil ülkemiz için de örnek nitelikte olan bu yapinin, güzel sonuçlar doguracagina inaniyorum.” diye konustu.
Mudanya Üniversitesi Danisma Kurulu Baskani ve Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, konseyin hem girisimcilik ekosistemine hem de kentteki üniversite sanayi isbirligi yapisina önemli katkilar sagladigini belirterek, “BTSO ve üniversitelerimizle karsilikli isbirligi her geçen dönem artiyor. Bu isbirliklerini daha da güçlendirmeliyiz. Konseyler bunun temini konusunda ciddi katki sagliyor. Toplanti çiktilari kisa bir süre içinde eyleme dönüsecektir. Nihayetinde de kazanan Bursa’nin ve ülkemiz olacaktir.” dedi.
“Bursa’nin güçlü bir girisimcilik ruhu var”
TOBB Bursa Genç Girisimciler Kurulu Baskani ve ayni zamanda Konsey Üyesi olan Emre Yildiz, stratejik arama çalistaylarinin oldukça verimli geçtigini ve tüm paydaslarin ortak akilla gündem konularina egildigini kaydetti.
Emre Yildiz, “Bursa’da güçlü bir girisimcilik ruhu var. Odamiz çatisi altinda faaliyet gösteren TOBB Bursa Genç Girisimciler Kurulu olarak bizler de girisimcilik ekosisteminin olusturulmasi, kaynaklarin daha aktif kullanilmasi ve kentimizin sahip oldugu firsatlarin üst seviyeye çikarilmasini istiyoruz. Kurul üyelerimizle birlikte yeni dönemde basarili çalismalara imza atacagiz.” ifadelerini kullandi.
TÜGIAD Bursa Subesi Baskani Selim Baykal, girisimcilik ekosisteminin gelistirilmesi noktasinda konsey toplantilarinin önemli bir misyon üstlendigini belirterek, “BTSO çatisi altinda çalisma gruplari kurularak önümüzdeki dönemde faydali islerin ilk tohumlari atildi. Konseyde herkesin farkli bakis açisi var. Aslinda bu bizim zenginligimiz. Büyüyen ve gelisen Türkiye için hep birlikte çalisiyoruz. Yeni ve genç fikirlere her zaman açigiz. BTSO vizyonu altinda bu çalismalar yapildigi için verimli sonuçlar çikacagina inaniyorum. Bursa Business School gibi bir projenin kente kazandirilmasi ayri bir önem tasiyor. Bu yapinin içerisinde daha da güzel isler çikacagina inaniyorum.” açiklamalarinda bulundu.
Ipekis Genel Müdürü ve UTIB Denetim Kurulu Üyesi Askin Kandil, “Bir konsey üyesi olarak konseyimizin hedeflerine ulasmasi için elimden gelen katkiyi saglamaya devam edecegim. Üniversite ve sanayi arasindaki isbirliginin güçlü olmasi gerekiyor. Konseyimizde her bir üyemiz sektörün gelecegi için çalisma yürütüyor. Burada, son derece güçlü ve etkili, çok dinamik bir profil var. Bundan sonraki faaliyetlerin de ayni dinamizm ile sürecegini düsünüyorum.” seklinde konustu.
BTSO Girisimcilik Ve Üniversite Sanayi Isbirligi Konseyi BBS'de Bulustu
Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (BTSO) stratejik sektörleri ortak akilla gelecege tasimak maksadiyla hayata geçirdigi ‘Sektörel Konseyler’ yeni dönem çalismalarini tüm hiziyla sürdürüyor. Girisimcilik Üniversite-Sanayi Isbirligi Konseyi’nin Strateji Arama Çalistayi, sektör paydaslarinin katilimiyla BTSO’nun referans egitim merkezi Bursa Business School’da gerçeklestirildi.