Btso Heyetinden Boren'e Ziyaret

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran ve 22. Komite ve Kimya Maden ve Malzeme Konseyi üyeleri, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsünü (BOREN) ziyaret etti.

Duran, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, katma değeri yüksek bor ürünlerinin üretilmesi konusunda farkındalık yaratma ve üniversite sanayici işbirliğini artırmak amacıyla BOREN Başkanı Dr. Şükrü Öztürk ve BOREN Ar-Ge Müdürü Dr. İbrahim Yaşar ile gerçekleştirilen toplantının, Bursa'ya önemli katkıları olacağını belirtti.

Dünya bor rezervlerinin yüzde 72,5'unun ülke sınırları içinde olduğunu ve Türkiye'nin 2,5 milyar dolarlık dünya bor pazarının yüzde 40'ına hakim olduğunu bildiren Duran, şunları kaydetti:
"Dünyadaki bor pazarına baktığımızda, diğer bor rezervi sahibi ülkelerin hiçbirinin rezervi bilinen bor rezervlerinin yüzde 10'undan fazla değil. Bu, bizim için bir avantaj. Aynı zamanda bizim haricimizde dünyada hiçbir bor madeni sahibi ülke, büyük maliyet avantajı sağlayan açık madencilikle üretim gerçekleştirememektedir. Biz de 22. Komite olarak bor madeninin katma değeri yüksek ürünlerin üretiminde kullanılması için girişimlerimize devam ediyoruz."
BOREN ile işbirliğinin yapılan ziyaretler ve toplantılarla Bursa lehine sonuçlar verecek şekilde artırılmasında BTSO 22. Komite'nin önemli bir sorumluluk aldığını vurgulayan Duran, şöyle devam etti:
"BOREN Başkanı Sayın Şükrü Öztürk'ü ziyaretimiz de bunun bir adımıdır. Sayın Öztürk ve üst düzey yetkililer, bor madeniyle ilgili heyetimize genel bir sunum yaptı ve enstitünün faaliyetleriyle ilgili bilgi verdiler. BTSO 22. Komite ve Kimya Konseyi temsilcileri olarak bizler de bor madeni faaliyetleriyle ilgili bilgi vererek, karşılıklı işbirliği geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Ankara'dan elimiz dolu döndük. Özellikle bor madeninden ilaç yapılması konusunda ciddi adımlar attık."
İlker Duran'ın verdiği bilgiye göre, bor ürünlerini tüketen sektörler açısından yüzde 54 ile cam sektörü başta geliyor. BOREN, bugüne kadar 342 projenin 172'sini destekledi, bunların 120'si tamamlandı, 22 de patent başvurusu yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile