Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

BURSA - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'nin, güneyinde yaşanan sıcak çatışmalara, batısında görülen ekonomik durgunluk ve krizlere karşın bir istikrar adası gibi durmayı başardığını bildirdi.

Burkay, yazılı açıklamasında, gerçekleşen son makroekonomik göstergeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Cari açığın beklentilerin altında gerçekleştiğine dikkati çeken Burkay, ekonominin zaman zaman inişli çıkışlı veriler ürettiğini ancak bu iniş çıkışların dar bir bant içinde kaldığını, verilerin ekonominin istikrar içinde olduğunu gösterdiğini ifade etti.

İşsizlik verilerine de değinen Burkay, Türk ekonomisinin gündemindeki en önemli konunun istihdam olması gerektiğini vurguladı.

Burkay, şunları kaydetti:

"İşsizlik oranı, mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre 0,6 puanlık artış ile yüzde 8,8 oldu. İşsizlik oranı nisan ayında yüzde 9,3 olarak gerçekleşmişti. Görüldüğü gibi küçük oranlı iniş çıkışlar var. Konuya daha makro açıdan bakmak gerekir. İşsizlik oranı çift haneli rakamlardan buralara gelmiştir. İstihdam geçen yıla oranla 25 milyon 282 binden, 26 milyon 130 bine ulaşmıştır. İş gücüne katılma oranı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre 1,1 puan artışla yüzde 51,6 seviyesine ulaşmıştır. Türkiye, güneyinde yaşanan sıcak çatışmalara, batısında görülen ekonomik durgunluk ve krizlere karşın bir istikrar adası gibi durmayı başarıyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile