Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

Btso Yönetim Kurulu Başkanı Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, ‘Yüksek Teknoloji OSB’ projesinin Bursa’nın 100 yılını kurtaracağını söyledi.


Oda binasında yapılan ‘Genişletilmiş Müşterek Komiteler Toplantısı’nda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, komitelerin çalışmaları ve projelerinin yönetim kurulunun odak noktasını oluşturduğunu belirtti.

BTSO olarak 22 ay içerisinde 1140 toplantı yapıldığını ifade eden Burkay, “Meslek komitelerimizin performanslarından çok memnunuz. Çalışmaları ile Türkiye’deki oda ve borsalara örnek oluyorlar. Bizler, komitelerimizin sunduğu bütün projeleri tek tek değerlendirerek, Bursa’ya değer katan çalışmaları hayata geçiriyoruz” dedi.

Fuarlar konusunda üyelerden ciddi talepler geldiğini belirten Başkan Burkay, BTSO üyelerini 2015 yılının ilk 2,5 ayında 9 fuar ile buluşturduklarını dile getirdi.

BTSO Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme (MESYEB) Merkezi’nin önemine işaret eden Başkan Burkay, “Geçmişte kurumlardan mesleki yeterlilik ile ilgili belge isteniyordu. Şu anda çalışanların da bu belgeye sahip olmazı lazım. Özellikle tehlikeli sınıftaki birçok iş kolunda bu yıldan itibaren sınavlara girmek mecburi. Kurmuş olduğumuz MESYEB ile Bursa’da değil, Güney Marmara’daki bütün şehirlerde belgelendirme imtihanları BTSO tarafından yapılacak” diye konuştu.

“HEDEFİ OLMAYANIN GİDECEK YOLU DA OLMAZ”
Bursa OSB’nin 1961 yılında dönemin yönetim kurulu üyelerinin geniş vizyonu doğrultusunda kurulduğunu da hatırlatan Başkan Burkay, “Hedefi olmayanın gidecek yolu da olmaz” diyerek Bursa OSB’nin Bursa’nın 50 yılını kurtardığını, Yüksek Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi projesinin de Bursa’nın 100 yılını şekillendireceğini ifade etti.

Yüksek Teknoloji OSB Projesi’nin önemine işaret eden Burkay, “Bursa’ya bu dönüşümü ve değişimi yaptığımız zaman Detroit ile ayrışırız. Yapamazsak Detroit ile aynı oluruz” ifadelerini kullandı.

Almanya’nın Stuttgart Bölgesi’ndeki Baden Württenberg Bölgesi’ni örnek gösteren Burkay, “Bu bölgede 70 adet üniversite bulunuyor. Bu üniversiteler 18 milyar Euro, kamu kurumları ise 15 milyar Euro Ar-Ge yatırımı gerçekleştiriyor. Yine bu bölgede KOBİ’ler endüstrinin bel kemiği konumunda. Kişi başı milli gelir de 36 bin Euro’dur. Bu bölgenin yaptığı ihracat ise 158 milyar Euro” dedi.

İhracat yapan şehirler arasındaki farkın gittikçe kapandığını belirten Başkan Burkay, “Bundan 10 yıl önce ihracat yapan şehirlerin listesine baktığımızda 2. ile 3. arasında 5 kat fark vardı. Birçok şehir ihracatını artırarak, üst sıralar yükseliyor. Bu yüzden farklı sektörlerde de Bursa’nın potansiyelini daha fazla ortaya çıkartmalıyız”
“DÜNYACA ÜNLÜ MARKALAR YATIRIM İÇİN ARSA ARIYOR”
Bursa’da yatırım yapacak alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çeken Burkay, “Sanayi bölgelerimizde boş parsel sayısı yok denecek kadar az. Dünyaca ünlü markalar yatırım için arsa istiyor. Bu yüzden yeni yatırım alanları oluşturmalıyız. Bu yüzden Yüksek Teknoloji OSB projesine büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Toplantıda MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök tarafından iş dünyası temsilcilerine kurumun çalışmaları, projeleri ve hedefleri ile ilgili sunum yapıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile