BTÜ Mezunlari Issiz Kalmiyor

BTÜ Mezunlari Issiz Kalmiyor

Üniversitenin yenilikleri, basarilari ve hedeflerini paylasan Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, "Isverenlerin yüzde 92.5’i BTÜ’den mezun olan ögrencilerden çok memnun. YÖK’ün açikladigi ‘isveren memnuniyet oraninda’ ise BTÜ ilk 3 üniversite arasinda yer aliyor" dedi.

Mimar Sinan Yerleskesi Turkuaz Salon’da gerçeklestirilen basin toplantisina, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanik, Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç ve Genel Sekreter Selim Uzun da katildi.

Üniversitenin sayisal verilerini paylasan Rektör Çaglar, BTÜ’nün, 11 bin 254 ögrencisi ve 916 personeli ile genç dinamik ve güçlü bir üniversite oldugunu söyledi.

Yenilige odaklanan BTÜ’nün yol haritasindan bahseden Çaglar, “2023-2024’ü ‘iyilestirme’, 2024-2025’i ‘gelistirme’ ve 2025-2026’yi ise ‘markalasma’ yili ilan ettik. Bu temalar dogrultusunda faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edecegiz. Yine bu kapsamda BTÜ’nün 2030 yili ve sonrasinin yol haritasinin belirledigimiz Arama Konferansi’ni gerçeklestirdik. Arama Konferansi’nda; akademisyenler, kamu kurum ve kuruluslarinin temsilcileri, is dünyasindan isimler ve STK’lar yer aldi. Açilisini YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’in yaptigi Konferans kapsamindaki çalistaylarda, BTÜ’nün gelecegine yönelik bine yakin fikir ortaya çikti” dedi.

"Otomotiv sektörüne yönelik sorun çözme pazari"

BTÜ’nün kattigi yeniliklerden birinin Sorun Çözme Pazari’nin oldugunu kaydeden Rektör Çaglar, “Sorun Çözme Pazari’nin ilkini otomotiv sektörüne yönelik olarak yapacagiz. Burada sektörün bizden beklentilerini masaya yatirarak hep beraber çözüm arayacagiz” dedi.

Dijital Üniversite basligina da deginen Rektör Çaglar, “Verisine sahip çikmayan, üniversitene sahip çikamaz anlayisi ile veriye dayali yönetim ilkesini önceliyoruz. Bu ilkeden hareketle kurumsal performansimizi anlik olarak takip edebilecegimi dijital üniversite sistemini gelistirdik” diye konustu.

"BTÜ mezunlari issiz kalmiyor"

BTÜ Kariyer Modeli’nden bahseden Rektör Naci Çaglar, bu modelin çok basarili oldugunun istatistiklerle kanitlandigini söyledi.

Çaglar, “BTÜ’nün uyguladigi egitim sistemi, güçlü akademik kadro ve Isletmede Mesleki Egitim Programi’nin meyveleri istatistiklerle toplaniyor. BTÜ’den mezun olan ögrencilerin yüzde 91’i bir yilin sonunda ise yerlesiyor. Ögrencilerin büyük bir kismi kendi alanlarinda istihdam ediliyor. Isverenlerin yüzde 92.5’i BTÜ’den mezun olan ögrencilerden çok memnun. YÖK’ün açikladigi ‘isveren memnuniyet oraninda’ ise BTÜ ilk 3 üniversite arasinda yer aliyor. Birinci sinif ögrencilerine zorunlu olarak verilen Kariyer Planlama dersi sayesinde ögrencilerin dogru adim atmasi saglaniyor” ifadelerini kullandi.

"Yapay zekâ bölümleri açiliyor"

BTÜ’nün yapay zekâ ile anilan bir üniversite oldugunu, bu tecrübesini ise yeni açilacak bölümlerle bulusturacagini dile getiren Rektör Çaglar, “Yeni egitim ögretim döneminde Yapay Zekâ ve Makine Ögrenmesi ile Veri Bilimi ve Analitigi programlarini açiyoruz. Bu yil ÖSYM kilavuzunda yer alacak bölümlerimiz ögrencilerimiz tarafindan tercih edilebilecek” dedi.

BTÜ’nün robotlar ve akilli sistemler alaninda uzmanlastigini da dile getiren Çaglar, “Robot Teknolojileri ve Akilli Sistemler Uygulama ve Arastirma Merkezimizde; tamami BTÜ tarafindan gelistirilen Yapay Zekâ Tabanli Mobil Insansi Robot ile birlikte 6 farkli robot bulunuyor. Robotlarin, yazilim gelistirme çalismalari sürüyor” dedi.

"Teknik üniversiteler birligi kuruluyor"

BTÜ öncülügünde Teknik Üniversiteler Birliginin kurulacagini aktaran Rektör Çaglar, “Arama Konferansi ile yüksekögretim alaninda büyük bir yenilige imza atan BTÜ, Teknik Üniversiteler Birligi’nin kurulmasinda da öncü olacak. Tüm teknik üniversiteleri bir araya getirecek olan BTÜ, bu üniversiteler arasinda güç birliginin saglamasinin yolunu açacak. Teknik üniversiteler BTÜ öncülügünde kurulacak birlik ile daha güçlü olacak. Bu kapsamdaki ilk toplantimizi BTÜ ev sahipliginde 24-25 Mayis tarihlerinde yaparak, yol haritamizi belirleyecegiz” seklinde konustu.

BTÜ’nün hedeflerinden de bahseden BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar, “TÜRKAK Tarafindan 2 yil akreditasyon alan üniversitemizin hedefi tüm alanlarda kaliteyi önceleyerek, 5 yillik tam akreditasyon almak. Hedeflerimizden biri de Avrupa Üniversiteler Birligi üyesi olarak uluslararasi alandaki çalismalarimizi daha da artirmak. Yine bir fakültemizi Balkan ülkelerinde açmak da hedeflerimiz arasinda yer aliyor. ‘Yasayan Kampüs’ hedefimiz dogrultusunda da çalismalarimiz sürüyor. Bu kapsamda yeni faaliyete aldigimiz BTÜ Kafe’nin yaninda, 7 dönümlük açik hava spor kompleksi yapacagiz. KYK yurtlarimizin da açilmasiyla kampüsümüz daha da canlanacak. BTÜ Vakfi kurmak ve insa edilecek yeni Bursateknoparkimizi da güçlendirmek hedeflerimiz arasinda yer aliyor” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile