BTÜ Ögrencileri Sokak Hayvanlarini Unutmadi

BTÜ Ögrencileri Sokak Hayvanlarini Unutmadi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ögrencileri, kis aylariyla birlikte yiyecek sikintisi çeken sokak hayvanlarinin yemesi için muhtelif noktalara mama birakti.

BTÜ’de ögrenim gören ögrencilerden olusan ve üniversitenin kulüpleri arasinda yer alan Doga Sporlari Toplulugu, Yildirim Ilçe Belediyesi’nin yürüttügü ve BTÜ’nün de katki verdigi sosyal sorumluluk projelerinden “Degirmen Projesi” kapsaminda, sokak hayvanlarina mama dagitimi yapti. BTÜ Mimarsinan Yerleskesi içerisinde de belli alanlara sokak hayvanlari için mama birakan kulüp üyeleri, hayvanlarin barinma ihtiyaçlari içinde, 3 ayri noktaya kedi evi yerlestirdi. Gençler, yaptiklari çalisma ile soguk kis günlerinde sokak hayvanlarinin unutulmamasi gerektigine dair de farkindalik olusturma konusunda örnek bir çalismaya imza atti. Doga Sporlari Toplulugu Baskani Ahmet Kaçar, “BTÜ Doga Sporlari Toplulugu üyeleri olarak, sosyal sorumluluklarimizin geregini yerine getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yildirim Ilçe Belediyesi’nin baslattigi ve BTÜ’nün de destek verdigi “Degirmen Projesi” kapsaminda sokak hayvanlarimizi da unutmayarak, basta Cumalikizik Mahallesi ile civarindaki arazilerde olmak üzere ve BTÜ Mimarsinan Yerleskesi içerisindeki sokak hayvanlari için belli basli yerlere mamalar biraktik. Ayrica mama dagitimi esnasinda topluluk üyesi arkadaslarim Cumalikizik Mahallesi etrafindaki arazilerde olan atiklari da topladilar. Gönüllü olarak bu faaliyetlerde bulunan arkadaslarim, zorlu hava kosullarinda önemli ise imza attiklarini düsünüyorum. Bununla birlikte yaptigimiz her türlü faaliyette bize destegini esirgemeyen BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e çok tesekkür ederim” dedi.

Etkinlige katilan topluluk üyelerinin gerçeklestirdikleri örnek davranislarindan dolayi Yildirim Belediyesince hediye takdim edildigini bildiren Kaçar, Degirmen projesi kapsaminda sadece sokak hayvanlarina degil, yardima muhtaç olan bütün canlilara destek verilmesinin hedeflendigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile