BTÜ Ve TÜYIDER Arasinda Bilimsel Ve Teknolojik Is Birligi Protokolü Imzalandi

BTÜ Ve TÜYIDER Arasinda Bilimsel Ve Teknolojik Is Birligi Protokolü Imzalandi

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ve Tüm Yüzey Islemler Dernegi (TÜYIDER) arasinda egitim ve isbirligi protokolü imzalandi. BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çaglar ve TÜYIDER Baskani Melda Baycan’in imzaladigi protokol ile taraflar, ulusal-uluslararasi projeler yürüterek ortak bilimsel, teknolojik arastirmalar gerçeklestirmeyi hedefliyor.

Iki kurum arasinda egitim faaliyetleri ve is birliklerini güçlendirmek amaciyla imzalanan protokolle birlikte ortak egitimler, projelere dayali makale, bildiri, patent hazirlanmasi ve Ar-Ge çalismalarina yönelik faaliyetler hayata geçirilecek.Ar-Ge ve teknolojinin gelisimine katki saglamak amaciyla, BTÜ ögretim üyeleri ve arastirmacilarin bilimsel birikimlerinden faydalanmak istediklerini dile getirenTÜYIDER Yönetim Kurulu Baskani Melda Baycan hedeflerinin üniversite-sanayi is birligi çerçevesinde bilgi birikimi ve teknoloji gelistirme yeteneklerinipekistirmek oldugunu dile getirdi.

Koordineli ve planli isbirliklerine önem verdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Naci Çaglar imzalanan protokolle birlikte akademik bilgi temininin yani sira bilimsel ve teknolojik destek saglanmasi konusunda da hazir olduklarinin altini çizdi. BTÜ olarak iki kurum arasinda nitelikli arastirmalarin yapilmasi ve insan kaynaginin yetistirilmesi konularinin hayata geçirilmesinden memnuniyet duyacaklarini ifade eden Çaglar, BTÜ olarak sahip olunan bilimsel ve teknolojik altyapiyi dis paydaslarin arastirma potansiyeli ile birlestirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

BTÜ ile TÜYIDER arasinda düzenlenen isbirligi toplantisinda; BTÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Sinan Uyanik, Prof. Dr. Baris Tamer Tonguç,Makine Mühendisligi Bölümü Baskani Prof. Dr. Hüseyin Lekesiz, Kimya Mühendisligi Bölümü Baskani Doç. Dr. Halit Levent Hosgün, Bursa Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Cihan Kaboglu, Müdür YardimcisiDr. Ögr. Üyesi Ali Hüsnü Bademlioglu, TÜYIDER Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Emin Kalip, Genel Sekreter Ali Selen, Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Ekrem Altuncu,Tolga Zent, Atakan Sakar ve Mari Yanci da hazir bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile