Bu Acıya Katlanmak Çok Zor

Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine en son ulaşılan 5 işçiden Hüseyin Gültekin'in, kazadan saatler sonra oğulları "Hüseyin Arda'yı" dünyaya getiren eşi Ayşe, ilk evlilik yıl dönümlerinde de kocasını toprağa verecek olmanın acısını yaşıyor.

Cansız bedenlerine ulaşılan işçiler arasındaki Hüseyin Gültekin'in (28), madende mahsur kaldıktan saatler sonra hamile eşi Ayşe Gültekin, Ermenek Devlet Hastanesinde oğullarını dünyaya getirdi.
"Gültekin madenden sağ çıkacak" ümidiyle bebeğe uzun süre isim vermek için beklendi. Ancak geçen zamana rağmen bir türlü olumlu haber alamayan Ayşe Gültekin, oğlunun nüfus cüzdanını çıkartmaya karar verdi.
Bebeğe hem babası "Hüseyin" hem de eşinin doğumdan önce belirlediği "Arda" ismi verildi.

Hüseyin Arda'nın, nüfus cüzdanındaki doğum tarihi bölümüne maden kazasının olduğu gün, 28 Ekim yazıldı.
- Bugün ilk evlilik yıl dönümleri
Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni evlendikleri için borçları olduğunu, kocasının çalışmak istemediği ocağa zorunla olarak gittiğini söyledi.

Kaza günü oğlunun dünyaya gelmesiyle üzüntüyü ve sevinci bir arada yaşadığını dile getiren Gültekin, bugün de eşinin cenazesini almaya gittiklerini ifade etti.

Ayın beşinde, yani 5 Aralık 2013'te eşiyle evlendiğini anlatan Gültekin, "Bugün evlilik yıl dönümümüz. Bir yıl boyunca hiç kötülüğünü görmedim. Mekanı cennet olsun. Oğlumun doğum günü, eşimin ölüm günü oldu. Bebeğim babasını hiç göremeyecek. Evliliğimizden bir yıl sonra eşimi toprağa veriyorum" diye konuştu.

- "Bir mezarı olacak" diye sevindi
Gültekin, bebeğiyle her gün eşini beklediğini belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Sanki gelecekmiş gibi, ölmemiş gibi bekledik. Bir oğlu olsun çok istiyordu. Bebeğini görmeyi çok arzuluyordu. 38 gün boyunca bekledik ama gelmedi. Her cenaze çıktığında bebeğime sarılıp öptüm, ağladım. 'Bizimkisi de çıkacak mı?' diye bekledim. Bazen ümidimi bile kestim. Şükür cenazesi çıktı. Cenazeye sevinilmez ama biz 'bir mezarı olacak" diye sevindik. Eşimi her gün hatırlayacağım. Oğlum mutlaka herkes 'baba' dediğinde, 'benim babam nerede?' diye soracak. Ona babasını en iyi şekilde anlatacağım."
Karaman'ın Ermenek ilçesinde 28 Ekim'de su basan maden ocağında mahsur kalan 18 işçiden son 5'sinin cenazesi dün çıkarılmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile