Bu Aile Çok Renkli Açiklamasi Onlarca Farkli Türden Olusan 30'Dan Fazla Hayvana Ev Sahipligi Yapiyorlar

Bu Aile Çok Renkli Açiklamasi Onlarca Farkli Türden Olusan 30'Dan Fazla Hayvana Ev Sahipligi Yapiyorlar

Baskent’te yasayan Hasan ve Anil Çakici çifti, hayalleri olan evi kurdu ve farkli türlerde 30’dan fazla hayvan ile yasamaya basladi. Köpek, kedi, papagan, güvercin, sincap gibi birçok hayvana sahip olan aile ayrica sokak hayvanlarini da sahipleniyor.

Ankara’nin Akyurt ilçesinde yasayan Hasan ve Anil Çakici çifti hayvan sevgisi ile insanlara örnek oluyor. Evinde ve bahçesinde yaklasik 30’dan fazla hayvanla birlikte mutlu bir yasam süren Hasan-Anil Çakici çifti ayni zamanda sokak hayvanlarini da besliyor. Ankara Büyüksehir Belediyesi ve Akyurt Belediyesi’nden de zaman zaman yem ve mama destegi aldigini söyleyen 47 yasindaki Hasan Çakici, kendisini taniyanlarin da katki sagladigini ifade ediyor. Evinin önüne yerlestirdigi köpek kulübeleri sayesinde sokak hayvanlarinin aç kalmamasi için çaba sarf eden Çakici çifti, sürdürdükleri yasam ile dikkat çekiyor.

Papagandan sincaba kadar 30’dan fazla hayvan besliyor

Adeta hayatlarini hayvanlara adayan çiftin yasam alani, Doberman, Malkara, Terier, Akbas, Jako, Macaw, Ara Papagani, Tekir, Smokinli kedi, süs güvercini, bülbül, Iran tavuklari, köy tavuklari ve Hint horozunun yani sira bir de sincaba ev sahipligi yapiyor.

“Bana bunu rahmetli dedem asiladi”

Hayvan sevgisinin kendisine küçük yaslarda iken dedesi tarafindan asilandigini vurgulayan Çakici, “Bu benim hayalimdi. Bana bunu rahmetli dedem asiladi. Çocuklugumdan beri sokakta köpek gördügüm zaman bana ‘Al getir oglum’ derdi. Kedi gördügüm zaman, ‘Al getir oglum’ derdi. Mesela beni fidanliga gönderirdi, fidan aldirirdi. Bana en büyük mirasi diyelim. Çocuklugumda imkansizliktan dolayi çok fazla yapamiyordum. Daha sonra çalismaya basladiktan sonra ilk akvaryumum oldu benim. Daha sonra sokaktan kedi geldi. Kediye bakmaya basladim. Sonra sokaktan almislar köpegi bakamamislar köpek geldi. Bir süre sonra baktim 2 kardes bir evde geçinemezken kediyle köpek birbirine yanasmaya basladi.

Kediyle kus birbirine yanasmaya basladi.

Bana çok soruyorlar ‘Nasil yapiyorsun bunu’ diyorlar. Tek sey sevgi” ifadelerini kullandi.

“Bu evde 30 tane hayvan var, 30 hayvan da birbirine hiç zarar vermiyor”

Hayvanlari sahiplendikten sonra sevgi ile aslinda birbirine düsman gibi bilinen türlerin bile dostluk içerisinde yasadiklarini gözlemledigini belirten Çakici, “Bakin bu evde 30 tane hayvan var, 30 hayvan da birbirine hiç zarar vermiyor. Aksine çogu zaman koyun koyuna yatarlar mamalarini paylasirlar. Benim köpeklerimin tek mama kabi ve tek su kabi var. 4’ü de ayni kaptan su içer, ayni kaptan yemek yer. Papaganlarim yine ayni. Ayni kaptan su içer, yemek yerler. Kedilerim de ayni. Evin içinde 9 tane kedi var. Papaganlar var kuslar var. Ama kimse kimseye dokunmuyor. Niye, çünkü bu sevgi. Ha ben sevgi derken kendimi çok sansli hissederim. Allah’im öyle bir sevgi vermis ki bu sevgiyi tatmayan bilemiyor. Çogu diyor ki ‘niye vaktini ve parani harciyorsun.’ Ama iste huzur” diye konustu.



“Kedi geldiginde 2-3 gün daha bizi bulmasa belki ölecek durumdaydi”

Hayvanlarin bakimlari konusunda sürekli arastirarak ve yavas yavas ilerlediklerinin altini çizen Çakici, “Yavas yavas deneye deneye oldu. Mesela ’Pasa’ gelmisti bana biz erkek zannediyorduk disi oldugunu ögrendik. Sonra buna erkek gerekiyordu çünkü strese girdi ve ’Ates’i aldik. Onu da erkek diye aldik biraz iriydi. Sonra onun da DNA’sina baktirdik o da disi çikti. Bu sefer o da disi çikinca ’Çeto’nun gelmesi gerekti o geldi. Kediler ve köpeklerin hepsi sokaktan geldi. Ben 1.5 senedir buradayim. Kapiya birakilan köpek kapiya birakilan kedi. Bir kedi geldiginde adini ’Kibar’ koyduk. Kedi geldiginde 2-3 gün daha bizi bulmasa belki ölecek durumdaydi. Kurban oldugum Allah’im gönderdi bir sekilde” seklinde konustu.

Hasan Çakici ayrica, hayvan sevgisinin asilanmasi konusunda ailenin, özellikle de annelerin çok önemli oldugunu, hayvan sevgisi olan insandan kötülük gelmeyecegini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile