Bu astsubaylar diğerlerinden çok farklı

Bu astsubaylar diğerlerinden çok farklı

TSK'nın teknik, idari ve komuta kadrosuna astsubaylar yetiştiren Astsubay Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) 26'sı kadın 2 bin 112 öğrenci eğitim görüyor.

Geleceğin kadın astsubayları olmak için erkeklerden ayrılmadan her türlü zorluğuna rağmen bütün eğitimleri alan öğrencilerin, her birinin farklı hedef ve idealleri bulunuyor.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI'NA BAĞLI ASTSUBAY

2003'te "Kara Kuvvetleri Astsubay Meslek Yüksek Okulu" adıyla yeniden yapılandırılarak mevcut konumuna kavuşturulan okul, 1987'den bu yana TSK'nın teknik, idari ve komuta kadrosuna, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı astsubayları yetiştiriyor.

HER TÜRLÜ ŞARTTA ÇALIŞABİLECEK DONANIMDA MEZUN OLAN ASTSUBAY

İşletme yönetimi, elektrik, elektronik haberleşme teknolojisi, otomotiv teknolojisi, inşaat teknolojisi, yapı tesisat teknolojisi, bilgisayar teknolojisi ve mekatronik programlarında iki yıl ön lisans eğitiminin verildiği Astsubay MYO'dan her türlü şartta çalışabilecek donanımda mezun olan astsubaylar, ordunun bel kemiği sayılırken, tank, ileri teknoloji silah sistemleri, obüs ve diğer araçların yürümesi, silahların bakımı ve ateşlenmesi, mühimmat, komuta gibi alanlarda görev yapıyor.

2 BİN 112 ÖĞRENCİNİN 26'SI KADIN

Kritik görevler üstlenen astsubayların yetiştiği MYO'da bu yıl, 1. ve 2. sınıflarda olmak üzere toplam 2 bin 112 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerden 26'sını oluşturan kadın astsubay adayları, erkeklerden ayrılmadan her türlü zorluğuna rağmen bütün eğitimleri alıyor. Her birinin okula gelme amaçları gibi hedefleri ve idealleri de farklı olan kadın öğrenciler, genç kızlara bu saygın kuruma ve mesleğe gelmeleri çağrısında bulunuyor.

İLK BAYAN KOMANDO ASTSUBAYI

Yasemin Harmandar, kişisel ve fiziksel olarak bu mesleğe çok yeterli ve dayanıklı olduğunu düşündüğü için asker olmaya karar verdiğini belirterek, TSK'nın ilk bayan komando astsubayı olmayı istediğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile