Bu Ay Açılacak Havaalanı Afyon'daki Otelcileri Heyecanlandırdı

Türkiye’nin termal başkenti Afyonkarahisar’da oteller, bu ay hizmete girmesi beklenen Zafer Havaalanı ile eğlence ve dinlenme konseptinin dışında artık sağlık turizmine yöneliyor.


Türkiye'nin en zengin termal kaynaklarına sahip olan Afyonkarahisar, Zafer Havaalanı'nın hizmete girmesini bekliyor. 29 Ekim’de hizmete girmesi beklenen havaalanının özellikle termal otellerin müşteri sayısını artırması bekleniyor. Otel alt yapılarında değişikliğe giden otellerden bazıları, şimdiden yurt dışı görüşmelerine başladı.

Korel Termal Otel Genel Müdür Yardımcısı Taylan Turan, havalimanının açılmasının, termal turizmin yaygınlaştırılması ve 12 aya yayılmasında önemli bir etken olacağını söyledi.

Bu ay içinde seferlerin başlayacağını duyduklarını ifade eden Turan, bunun, kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Yurt dışında görüşmeler yaptıklarını ifade eden Turan, "Biz hizmetlerimizi çeşitlendirip, kalitemizi sürekli artırmayı hedefliyoruz. Otel olarak yurt dışından gelecek hastalar için fizik ve rehabilitasyon merkezi altyapımız mevcut. 2 uzman doktor, fizyoterapistler ve hemşireler görev yapıyor. Bunların sayısı artırılabilir. Merkezimizde, günde 160 hastaya bakabilecek altyapımız var. Seferler başladıktan sonra ve bazı uçuş seferleri netleştikten sonra yurt dışından tedavi amaçlı ya da dinlenme amaçlı müşterilerimizi kabul etmeye başlayacağız.” dedi.

"HAVAALANI'NIN AÇILMASI İLE OTELLER YURT DIŞI PAZARA YÖNELECEK"

Taylan Turan, otel sayısının hızla artmasının, pazar sorununu da beraberinde getireceğini, ancak Zafer Havaalanı'nın açılması ile birlikte otellerin yurt dışı pazara yönelmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Taylan, otellerin artık dinlenme ve eğlence konseptinin dışında sağlık turizmine yöneleceğini, bu konuda yurt dışı hastalarına yönelik sigorta şirketleri ile görüşmelere başladıklarını anlattı.

İkbal Termal Otel Genel Müdürü Orhan Kuş da yurt dışından gelecek hastaların tedavisi konusunda otellerin altyapısının hazır olduğunu söyledi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)’nin yakın bir zamanda açacağı 400 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin otellere eğitim ve tedavi desteği vereceğini ifade eden Kuş, bunun da önemli bir kazanım olacağını kaydetti.

Kuş, şimdiye kadar otellerin yeterli destek göremediği için işi ‘dinlenme’, ‘eğlenceye’ döndürdüklerini kaydetti.

Özel sektörün ayakta durmak zorunda olduğunu ifade eden Kuş, “Bu konuda özel sektör, daha çok şifalı suyu eğlence ve dinlenme amaçlı kullanıyor. Başta Avrupa’daki Türkleri bölgemize çekerek bu konuda bir kapı aralayabiliriz. Tedavi ile ilgili bir eksiğimiz var. Ancak bunu da AKÜ’nün açılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi tamamlayacak. Yurt dışı müşteriler oteller için can suyu olacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

"TERMAL SULARIMIZ 5 KAT DAHA ŞİFALI" Zafer Havaalanı açıldığında, Avrupalıların arzu ettiği sağlık kalitesini yakalamış olacaklarını ifade eden Kuş, termal suların onlarınkine göre 5 kat daha şifalı olduğunu, hem de mineral açısından daha zengin olduğunu kaydetti.

Yurt dışından gelen hastaları tedavi etmek için altyapı sıkıntısı olmadığını ifade eden Kuş, otellerde fizik tedavi rehabilitasyon altyapısının mevcut olduğunu anlattı. Fuar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Yücel ise yurt dışından hasta tedavisi konusunda termal otellerin önünde hiçbir engel bulunmadığını söyledi.

Türkiye'nin en büyük termal otel ve tedavi merkezini iki yıl sonra hizmete açacaklarını belirten Yücel, otel bünyesinde çeşitli tedavi merkezlerinin yer alacağını, havalimanının açılacak olmasının kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

"TERMAL DENDİĞİNDE AKLA AFYONKAHİSAR GELECEK" Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da önümüzdeki yıllarda tamamlanacak olan beş yıldızlı oteller sayesinde dünyada ‘termal’ dendiğinde akla Afyonkahisar’ın geleceğini söyledi.

Balkanlıoğlu, şöyle dedi: "Şu anda 8 tane 5 yıldızlı termal otelimiz çalışıyor. 2 tanesi de inşaat halinde. Bildiğim kadarıyla da 2-3 tanesi de ruhsatı aldı. Pasta giderek büyüyor. Havalimanının açılması artan pazar sorununun aşılmasında önemli bir etken olacaktır.” Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (ATTİD) Başkanı Ali Acar ise şifa bulmak isteyen her üç kişiden birisinin Afyonkarahisar termallerini tercih ettiğini söyledi.

Acar, havaalanının açılmasıyla şehrin, yurt dışından dinlenme ve tedavi amaçlı yabancıların gözdesi durumuna geleceğine inandığını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile