Milli Savunma Bakanligi tarafindan basin bilgilendirme toplantisi düzenlendi.
Bakanlikta gerçeklestirilen basin toplantisinda konusan Milli Savunma Bakanligi Basin Halkla Iliskiler Müsavirligi’nde görevli Tugamiral Zeki Aktürk, kararlilikla uygulanan terörü kaynaginda yok etme stratejisine dikkati çekerek, “PKK/KCK/PYD-YPG, DEAS ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karsi ülkemizin huzur ve güvenligi ile bölgesel ve küresel baris ve istikrara katki saglamak için büyük bir özveri ile mücadele etmektedir. Kesintisiz bir sekilde ve kararlilikla uyguladigimiz terörü kaynaginda yok etme stratejisi ile Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 252 terörist etkisiz hâle getirilmistir. Böylece etkisiz hâle getirilen terörist sayisi bu yil içinde bin 640’a, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 983’e ulasmistir” ifadelerini kullandi.
“(Harekatlarda) 229 teröristin etkisiz hâle getirildigi tespit edilmistir”
Aktürk, konusmasina söyle devam etti:
“Ayrica, 1, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’in; 5, 6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik karadan ates destek vasitalarinin da kullanildigi etkili ve kapsamli hava operasyonlari icra edilmistir. Suriye ve Irak’taki tüm tesis ve faaliyetlerinin hedef alindigi bu operasyonlarda, teröristlerce kullanilan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulundugu degerlendirilen magara, siginak, barinak ve depo ile örgütün gelir kaynagi olarak yararlandigi tesislerden olusan toplam 194 hedef basariyla imha edilmistir. Söz konusu harekâtlarla terör örgütüne agir darbe vurulmus, ilk belirlemelere göre 229 teröristin etkisiz hâle getirildigi tespit edilmistir. Hedeflerdeki etki kiymetlendirmesi devam etmektedir.”
Suriye’de harekât alanlarinda olusturulan güvenlik ve huzur ortamini bozmaya yönelik taciz ve saldiri girisimlerine de aninda ve misliyle karsilik verildigini bildiren Aktürk, “Suriye’de, yil içerisinde birliklerimize 388 taciz ve saldiri gerçeklestirilmistir. Buna karsilik 233’ü son bir haftada olmak üzere bin 246 terörist etkisiz hâle getirilmistir” ifadelerini kullandi.
Son bir haftada hudutlarda yasa disi yollarla geçmeye çalisan 637 sahsin yakalandigini bildiren Aktürk, “Bu sahislardan 4’ü FETÖ terör örgütü üyesidir. 4 bin 771 sahis ise hududu geçemeden engellenmistir. Böylelikle, yil içerisinde hudutlarimizdan yasa disi yollarla geçmeye çalisirken yakalananlarin sayisi 9 bin 230’a yükselmistir. Bu sahislardan 373’ü FETÖ mensubu olmak üzere toplam 537 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmistir. Hududu geçemeden engellenen kisi sayisi da 171 bin 382 olmustur” diye konustu.
Milli Savunma Bakanligi’nin terör örgütü FETÖ ile mücadelesinin de yeni bilgi, belge ve veriler isiginda devam ettigini belirten Tugamiral Aktürk, Milli Savunma Bakanligi bünyesinde FETÖ ile iltisakli tek bir personel kalmayincaya dek FETÖ ile mücadele edilecegi vurgusunu yapti.
Aktürk konusmasina söyle devam etti:
“Bakanimiz, 11-12 Ekim tarihlerinde Brüksel’de NATO Savunma Bakanlari Toplantisi’na katilim saglamaktadir. Bu kapsamda; Bakanimiz dün, Birlesik Krallik ve Ukrayna Savunma Bakanlari ile ikili, Romanya ve Bulgaristan Savunma Bakanlari ile üçlü görüsmeler gerçeklestirmis, söz konusu görüsmelerde bölgesel güvenlik sorunlari ile ikili askerî is birligi faaliyetleri ele alinmistir. Bu çerçevede; ‘bölgesel sahiplik’ ilkesi dogrultusunda Bulgaristan ve Romanya ile Karadeniz’de deniz mayinlariyla mücadeleye yönelik ‘üçlü girisim’ olusturulmasi konusunda mutabik kalinmistir.”
Kosova Baris Gücü (KFOR) Komutanligi devir-teslim töreni 10 Ekim’de icra edildigini hatirlatan Aktürk, “KFOR Komutanligi görevi bir yilligina ülkemiz tarafindan Italya’dan devralinmistir. Komutasini devraldigimiz KFOR Komutanligi; NATO ve Birlesmis Milletler kararlarina uygun olarak, uluslararasi sorumlulugun gerektirdigi tam bir tarafsizlik ve seffaflik ile görevini yerine getirmeyi sürdürecektir” diye konustu.
Bu Ay Gerçeklestirilen Harekatlarda 229 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Milli Savunma Bakanligi (MSB), 1, 3 ve 4 Ekim tarihlerinde Irak’in; 5, 6 ve 8 Ekim tarihlerinde ise Suriye’nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik karadan ates destek vasitalarinin da kullanildigi etkili ve kapsamli hava operasyonlarinda 229 teröristin etkisiz hale getirildigini duyurdu.



















