Bu Bayram Da Manzara Degismedi, Kurbanlik Yerine Kendilerini Kestiler

Bu Bayram Da Manzara Degismedi, Kurbanlik Yerine Kendilerini Kestiler

Sakarya’da kurban keserken yaralanan acemi kasaplarin solugu hastanelerde aldi. Kurbanlik kestigi esnada parmaginda kesik olusan ve acilden çiktigi esnada ‘Acemi kasap dersiniz’ diyen vatandas dikkat çekti.

Her bayram oldugu gibi bu Kurban Bayrami’nda da acemi kasaplar, kendilerini yaralayarak solugu hastanede aldi. Hayvan yatirma ve kesme tekniklerini yanlis uygulayan acemi kasaplar kullandiklari aletler ve hayvanlarin boynuzlari tarafindan çesitli yerlerinden yara aldi. Sakarya’da bayramin ilk gününde hastanelerin acil servisleri kurban kesmek isterken kazayla kendini kesen vatandaslarla doldu. Biçak, satir ile dikkatsizlik ve acemilikte birlesince, kol ve bacaklarindan yaralanan vatandaslar Sakarya Üniversitesi Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisi’ne geldi.

“Acemi kasap dersiniz”

Parmaginda olusan kesik sonrasinda 3 tane dikis attiran Ahmet Cansiz, “Hayvanin yüregini alirken bulamadim, biçagi attim ve parmagimda kesik olustu. 3 tane dikis var” derken, Muhittin Kumlu ise “Akacak kan damarda durmaz derler ya, kurban keserken talihsizlik oldu. Geldik dikis attirdik. 3 veya 4 dikis atildi. Acemi kasap diyebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile