Bu Bayramda Da Gelenek Bozulmadi Açiklamasi 57 Kisi Kurban Yerine Kendini Kesti

Bu Bayramda Da Gelenek Bozulmadi Açiklamasi 57 Kisi Kurban Yerine Kendini Kesti

Bu bayram da gelenek bozulmadi. Kurbanliklarin kesimi esnasinda Düzce’de 57 kisi kendisini keserek hastanelere basvurdu.

Düzce’de Kurban Bayrami’nin ilk gününde sabah kilinan bayram namazinin ardindan kurbanliklarini kesmeye çalisan acemi kasaplar kendilerini kesti. Hastaneler yine acemi kasaplarin akinina ugradi. Kent merkezi, ilçe, belde ve köylerde satin aldiklari kurbanliklari kendileri kesmeye çalisan, kesime yardimci olan vatandaslar kesici aletler ile veya hayvanin vurmasi sonucu yaralandi. Özellikle el, ayak ve bacak bölgelerinden biçakla yaralandiklari görülen acemi kasaplar, Düzce’de çesitli hastanelere akin etti. Acil servislerde müdahaleleri yapilan acemi kasaplar taburcu olduktan sonra yeniden kurbanliklarini pay etmeye giderken, elini biçakla yaralayarak hastaneye giren bir kisi, "Allah için kurbanimizi kestik. Yetmedi kendimizi de kestik. Kurbani keserken ufak bir kaza geçirdik. Takdiri ilahi. Ciddi herhangi bir sey yok" ifadelerini kullandi.

Düzce il genelinde sabah saatlerinden itibaren hastanelere 57 acemi kasap basvururken, hastaneye gelenler arasinda durumu agir olan yaralinin bulunmadigi ögrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile