Bu Çalisma Ile Uçaklar Artik 30 Kat Daha Dayanikli Olacak

Bu Çalisma Ile Uçaklar Artik 30 Kat Daha Dayanikli Olacak

Milli ve yerli teknolojilerin sayisi gün ve gün artarken, Ar-Ge Firmasi Sahibi Faruk Durukan yaptiklari çalisma ile havacilikta kullanilan hafif malzemelerinin dayanikliliginin 30 kat arttigini ifade etti.

Yaptiklari çalisma ile havacilik sektöründe kullanilan hafif metallerin dayanikliliginin 30 kat artirmayi basardiklarini ifade eden Durukan “Bizim bu çalismamiz havacilikta kullanilan hafif elementler, alüminyum, magnezyum, titanyum, zirkonyum malzemelerin bunlarin birbirine karismis kompozit malzemeleri bunlar havacilikta kullanilan hafif elementlerdir. Bizim yapmis oldugumuz son çalisma dünya Dünya Bilim Literatürüne girmis durumda. Bu çalismamiz bizim ülkemizde üretilen milli malzememiz kabul ettigimiz borun sodyum pentaborat anhidrat olarak üretildi. Biz bu çalismayla daha evvel netron isinlarini da durdurmayi basarmistik. Havacilikta kullanilan hafif elementleri 30 kat daha direncini arttirabilecek çalisma tamamlandi ve dünya bilim literatürüne girdi” dedi.

Yapilan bu çalisma ile uçak ve helikopterlerde gövde ve motorlarin zorlu basinçlar ve G kuvvetleri karsisinda daha güçlü bir hale gelecegini ifade eden Durukan, “Bu su demek oluyor. Dünya artik daha güvenilir uçaklar. Daha kuvvetli uçaklar yapilabilme, daha hizli uçaklar yapilabilme. Biliyorsunuz havacilik teknolojisi malzemecilikle gelismekte teknolojilerden biri. Bizim yaptigimiz bu çalisma da havacilikta kullanilan hafif elementlerin direncini 30 kat artti. Bu arttirma daha kaliteli malzemelerin yapilmis olmasi bizim Türkiye’den bundan sonra teknoloji satacak duruma geldigimizi ispat eden bir çalismadir bu. Bunu da basariyla tamamladik" dedi.

Yerli ve milli teknolojiler için çalismaya devam edeceklerini ifade eden Faruk Durukan, “Bizim çalismamiz dünyanin yapamadiklarini yapmak. Yaptiklarini daha ileri götürmek Türk ARGE’sinin dünyasinda var oldugunu göstermek. Biz bu yolda çalismalarimiza devam ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile